Afbeelding
Marmeren eettafel

Luxe in huis met een marmeren eettafel

9 april 2020 om 12:40 Partnercontent

Marmer is de laatste tijd niet meer weg te denken in het interieur. Het is een trend die inmiddels al een paar seizoenen meegaat. Het mooie aan marmer is dat je een stukje duurzaamheid in huis neemt. Marmer is te verkrijgen in verschillende kleuren en daarom makkelijk te combineren met verschillende woonstijlen. Daarnaast straalt marmer ook nog eens luxe en comfort uit in het interieur. Benieuwd waarom een marmeren eettafel echt een eyecatcher zal zijn in het interieur? Lees dan snel verder.

Voor ieder interieur een passende kleur
Een marmeren tafel is geschikt voor ieder interieur. Marmeren tafels zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Hierdoor is er altijd een tafel die past in jouw woonkamer. Ga je voor een tafel met een donker marmeren blad? Dan geef je in een handomdraai een klassieke twist aan het interieur. Een tafel met een wit tafelblad zal erg goed tot zijn recht komen in een Scandinavische woonstijl. Houd jij wel van een uitgesproken stijl? Ga dan voor tafel met een groen of rood-bruin tafelblad. Deze zal goed staan in een vintage interieur.

Marmeren tafels in verschillende vormen
Eettafels zijn te verkrijgen in veel verschillende vormen. Zo ook de marmeren eettafels. Ronde tafels zijn tegenwoordig echt een trend. Ga je voor een ronde marmeren eettafel dan zit je gegarandeerd goed. Ronde tafels zorgen voor gezelligheid in het interieur. Combineer de eettafel met een paar leuke velvet stoelen en jouw eethoek is helemaal af. Meer fan van een rechthoekige of vierkante vorm? Geen probleem. Marmeren eettafels zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Een rechthoekige tafel past goed in een strak interieur en zijn erg gangbaar. Met een rechthoekige eettafel creëer je lange lijnen en dit zorgt voor een ruimtelijk en strak effect.

Marmer combineren
We zien vaak dat een marmeren tafelblad wordt vaak gecombineerd met een metalen of houten onderstel. Metaal zorgt voor een industriële look aan de tafel en hout zorgt voor een warme uitstraling. Daarnaast is het gemakkelijk om jouw marmeren tafel te combineren met andere materialen. Jouw tafel zal gemakkelijk overvloeien in het interieur. Marmer is erg mooi te combineren met goud. Het contrast van goud en marmer zal zorgen voor een luxe effect. Marmer is ook erg goed te combineren met hout in naturel tinten, koper en warme of juist pasteltinten. Marmer combineert vrijwel met alles erg mooi!

Zo onderhoud je marmer
Marmer is een natuurlijk product en daarom is ieder design verschillend. Dit maakt jouw tafel uniek maar ook kwetsbaar. Doordat marmer een natuurlijk product is moet je voorzichtig zijn met het gebruik om krassen en vlekken te voorkomen. Vermijd voornamelijk zure producten. Deze producten kunnen het marmer namelijk aantasten. Het is belangrijk dat je jouw marmeren tafel goed onderhoudt. Een emmer water met groene zeep doet wonderen. Neem de tafel regelmatig af met een vochtige doek en droog deze vervolgens met een droge doek. Onderhoud je je marmer goed, dan kan je een leven lang genieten van een mooie marmeren tafel!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie