Student Jojanne van Meerveld studeert thuis voor haar opleiding Pedagogisch Werk.
Student Jojanne van Meerveld studeert thuis voor haar opleiding Pedagogisch Werk. Landstede mbo

Landstede MBO start met BBL bij onderwijs & opvoeding

10 april 2020 om 11:29 Uitderegio Deel je nieuws

Harderwijk - Juist in de tijden waarin we nu leven, blijkt het onderwijs van essentieel belang. Pas thuis merken we hoeveel kinderen leren en zich ontwikkelen binnen de kinderopvang en het onderwijs. Mogelijk loop je al langer rond met de gedachten dat jij kinderen graag verder wilt helpen in hun ontwikkeling. Vanaf september starten daarom de BBL-opleidingen: Pedagogisch Medewerker niveau 3, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 en Onderwijsassistent niveau 4.

“We merken dat er behoefte is aan BBL-opleidingen in de kinderopvang en het onderwijs. Dat is dan ook de reden dat wij per september 2020 starten met de bovengenoemde opleidingen. Juist nu ontdekken we dat het onderwijs van essentieel belang is in het leven van kinderen, en daar moeten wij de juiste mensen voor opleiden.” Aldus Truus de Rooij, teamleider Onderwijs en Opvoeding.

Een opleiding in Pedagogisch Werk

Als Pedagogisch Medewerker niveau 3, ben je geïnteresseerd in de ontwikkeling van kinderen en lever je daar graag je bijdrage aan. Je begeleidt kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Je zorgt voor een veilige, vertrouwde omgeving met enerzijds rust en structuur en anderzijds uitdaging, activiteiten en spel. Je kunt ook kiezen voor de BBL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4. Naast het werken in de reguliere kinderopvang, is het ook mogelijk om te werken met kinderen die een achterstand hebben in hun ontwikkeling. Dit kan zijn een lichamelijke- of verstandelijke beperking, of door omstandigheden in hun leef- en/of thuissituatie. Jij biedt deze kinderen en jongeren speciale ondersteuning en zorgt voor een veilige omgeving waar ze zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het werk als Onderwijsassistent

Ieder schoolkind verdient alle aandacht. Als onderwijsassistent ondersteun jij de leerkrachten daarbij, dit doe je op pedagogisch- en didactisch gebied. Als onderwijsassistent ben je een onmisbare schakel bij het aanbieden van passend onderwijs.

Voordat jij begint met de opleiding maak je samen met jouw coach een individueel leerplan. Truus de Rooij vervolgt: “Wij vinden het belangrijk dat studenten een opleiding op maat kunnen volgen. Op het moment dat iemand zich voor een opleiding aanmeldt, voeren we een intakegesprek. Tijdens dat gesprek kijken we wat diegene nodig heeft om een diploma te behalen. Hierdoor kan de duur van de opleiding variëren van 1,5 tot 3 jaar.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie