Het bevrijdingsbier en de bevrijdingstompouce
Het bevrijdingsbier en de bevrijdingstompouce VVV Putten

Putten viert de bevrijding, ook nu! 18 april staan we stil bij het feit dat Putten 75 jaar geleden werd bevrijd. In verband met het corona

10 april 2020 om 13:12 Evenementen Deel je nieuws

Op 17 en 18 april zullen meer dan 100 bomen in het centrum van Putten versierd worden met gebreide Nederlandse vlaggen. Elly van Geest en ruim 35 enthousiaste mede-breiers zijn hiervoor aan de slag gegaan. Meedoen kan nog! De wol is beschikbaar gesteld door de gemeente Putten en kan opgehaald worden bij Creatief. De gebreide vlaggen zullen tot 10 mei blijven hangen.

Naast de gebreide vlaggen zijn er ook grote bevrijdingsvlaggen in het centrum te zien.  Op de bevrijdingsvlag komen o.a. het wapen van Putten, de Nederlandse vlag en het symbool van canada: de maple leaf, terug. De vlag is ontworpen door Bram & Maggie, leerlingen van Christelijk College Groevenbeek. Ze hebben dit gedaan naar aanleiding van een studieopdracht bedacht door een afvaardiging van Winkelcentrum Putten en de Stichting Samen Verder. De vlag is te koop bij Ko Jager, Now en de Puttense vestigingen van Bakkerij Harrie van Looijengoed.

De vrijheid vieren doen we in deze periode vooral thuis. Om hier extra van te kunnen genieten is er een heerlijk vrijheidsbier ontwikkeld door Hert Bier uit Putten. Het Vrij Leven-Bier is gebotteld in prachtige flesjes, ontworpen door Heinen Delfts Blauw. Het bier is o.a. bij de Puttense supermarkten te verkrijgen. Bakkerij van Looijengoed maakt speciaal voor de bevrijding tompoucen met daarop de afbeelding van de Puttense Bevrijdingsvlag. Vanaf heden zijn de tompoucen te koop.

Het bevrijdingsconcert van fanfarekorps Excelsior, dat gepland stond op 18 april, is verplaatst naar zaterdag 3 oktober. Zodra Museum de Tien Malen weer geopend is zal daar de tijdelijke tentoonstelling 'Putten na de oorlog; de wederopbouw periode 1945 – 1950' te bezoeken zijn. Van een aantal activiteiten is nog niet bekend of ze verplaatst kunnen worden naar een later moment. Op de website www.puttenherdenkt.nl is meer informatie te vinden en worden de activiteiten weergegeven.

Vier jij ook 75 jaar vrijheid in Putten? We zouden het erg leuk vinden als dit op socialmedia gedeeld wordt met de hashtag #PuttenHerdenkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie