Tulpen bestemd voor tulpenactie.
Tulpen bestemd voor tulpenactie. Heleen Rosendal

35.000 tulpen van Puttenaren voor Puttenaren

13 april 2020 om 21:26 Maatschappelijk

35.000 tulpen van Puttenaren voor Puttenaren

PUTTEN Ruim 35.000 tulpen werden zaterdag 11 april uitgedeeld aan vele Puttenaren. Met name ouderen, alleenstaanden en zieken kregen een bosje van tien tulpen.

De actie begon met een idee van Wim en Cora van de Kamp. Zij hadden gehoord dat tulpentelers bloemen over hadden en dachten dat ouderen in het gebied waar Wim ouderling is van de kerk wel een bosje tulpen zouden waarderen. Hij stuurde een appje in zijn groep van Agractie: Wie weet er tulpen voor ouderen die anders toch niet verkocht kunnen worden?

Toen Anne Rozendaal en Mathijs Lubbertsen van het plan van Van de Kamo hoorden, zagen ze direct een grotere actie voor zich. Het verspreidingsgebied zou volgens hen veel groter moeten worden. En dus zouden in eerste instantie alle ouderen van kerkelijke gemeenten in Putten een bloemetje krijgen. Al gauw werd dat uitgebreid met een bosje tulpen voor vrijwel alle ouderen, zieken en contacten van bijvoorbeeld de voedselbank en zorginstellingen in Putten. Uiteindelijk zijn er ook tulpen uitgedeeld aan het personeel van de vele winkels in de gemeente Putten, dit omdat afgelopen tijd de winkels wel open zijn maar vaak weinig te doen hebben.

Via de contacten binnen Agractie kwam de organisatie in contact met een tulpenkweker. In de loop van de week werd de bestelling drie keer verhoogd. Van alle kanten kreeg de organisatie hulp aangeboden. Vrijdagmiddag werden de tulpen opgehaald. Om te zorgen dat de tulpen veilig verdeeld konden worden, creëerde de organisatie op het parkeerterrein van SDC een 'tulpen drive-in'. De bezorger werd gevraagd om in de auto te blijven zitten en de tulpen werden in bakken in een auto geplaatst.

Al gauw kwamen er vele berichten terug van de bezorgers. Veel mensen waren verrast en soms in tranen omdat er aan hen gedacht werd.

De organisatie is er klaar voor.
Een groot deel van de tulpen.
Een van de ouderen die een bosje tulpen ontving.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie