logo
logo VVV Putten

Bevrijdingsjournaal Putten: vrijheid vieren in coronatijd

14 april 2020 om 09:34 Historie 75 jaar Herdenken Putten

PUTTEN De coronacrisis heeft ook in Putten een streep gezet door de fysieke bijeenkomsten en activiteiten rondom 75 jaar bevrijding. ,,Onze vrijheid willen we, met inachtneming van de coronamaatregelen, toch graag vieren. Dit doen wij daarom in de vorm van een eigen Bevrijdingsjournaal", zegt wethouder Roelof Koekkoek. De gemeente Putten ondersteunt het initiatief dat ontstaan is dankzij het enthousiasme en de creativiteit van de deelnemers aan het platform Putten Herdenkt.

Met een eigen Bevrijdingsjournaal besteedt de gemeente Putten de komende weken op een positieve manier aandacht aan het herdenken van de bevrijding en het vieren van onze vrijheid. Het Bevrijdingsjournaal bevat korte nieuwsitems en filmpjes rond de oorspronkelijk geplande activiteiten.

GOED NIEUWS Na ruim een jaar van voorbereiding was de teleurstelling bij de organisatie van de bevrijdingsbijeenkomsten groot. Alle activiteiten met een jaar uitstellen voelde bij velen niet goed. De deelnemers aan Putten Herdenkt waren van mening dat er ook dit jaar toch nog iets moest gebeuren. Koekkoek: ,,Het Bevrijdingsjournaal geeft hier een passende invulling aan. En het brengt alleen goed nieuws; de berichten en beelden stralen vooral optimisme en eensgezindheid uit. Juist in een tijd waarin we worden beperkt in onze bewegingsvrijheid, wordt de behoefte hieraan extra gevoeld."

BEVRIJDINGSJOURNAAL Het Bevrijdingsjournaal wordt in de komende weken verspreid door Putten Herdenkt. Dit gebeurt onder andere via de website www.puttenherdenkt.nl en het bijbehorende Facebookkanaal. Rond Bevrijdingsdag verschijnt er een lange(re) reportage, met de eerder vertoonde filmpjes en aangevuld met nieuwe items. Op die manier viert Putten 75 jaar vrijheid toch samen. De gemeente Putten deelt de bijdragen van Putten Herdenkt via de gemeentelijke communicatiekanalen zoals Facebook, YouTube en Twitter.

PUTTEN HERDENKT Het projectplan Putten Herdenkt wordt gesubsidieerd door de gemeente Putten. Vanaf september 2019 zijn er al vele activiteiten ontwikkeld. Binnen het project werken de volgende partners samen: Stichting Oktober '44, Puttens Historisch Genootschap, Museum De Tien Malen, Erfgoed Gelderland, Stichting Samen Verder Putten, Stichting Samenloop, Stichting Poorter Brug, Theater Stroud, Theaterhuis Wild Zwijn, Stichting Cultuurkust, Oranjevereniging Putten en VVV Putten.

Vier jij ook 75 jaar vrijheid in Putten? De projectgroep Putten Herdenkt zou het erg leuk vinden als dit op social media gedeeld wordt met de hashtag #PuttenHerdenkt.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie