Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Tijdelijke terrasvergunning voor De Dikke Deur

14 april 2020 om 11:34 Overig

PUTTEN De Dikke Deur aan de Kerkstraat krijgt alsnog een nieuwe terrasvergunning van het Puttense college van burgemeester en wethouders. De aanvragen van Chicky's Fresh Potatoes en Grandcafé 2Brothers 2.0 de weg als terras te mogen gebruiken worden afgewezen.

Wijnand Kooijmans

Op het Oranjeplein werd door De Dikke Deur terrassen geëxploiteerd. De gemeente trok deze vergunning per 15 februari 2020 in onder de motivatie dat er sprake was van gewijzigde omstandigheden. Na gesprekken met de horecaondernemers rondom het plein werden drie vergunningen aangevraagd voor een terras. Pluk & Proef wenst momenteel nog geen terras in te nemen, maar heeft wel aangegeven dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn.

ZICHT Bij De Dikke Deur speelt mee dat de drie terrassen direct liggen in het zicht van het café en eenvoudig bereikbaar zijn voor bezoekers en personeel. Voor Chicky's Fresh Potatoes geldt dat het beoogde terras niet aansluit op het bestaande terras van de horecaonderneming en op ongeveer twaalf meter afstand ligt van het huidige terras. Maar meest belangrijk is dat er geen direct toezicht mogelijk is op de beoogde locatie van het terras.

Dit betekent, zo geeft het college aan, dat de aanvrager, niet direct toezicht vanuit de eigen zaak op eenvoudige wijze overlast voor gebruikers van de in nabijheid gelegen onroerende zaak kan voorkomen. Dat wordt onwenselijk gevonden en is reden de vergunning te weigeren.

OVERSTEKEN Bij Grandcafé 2Brothers 2.0 speelt mee dat personeel de weg moet oversteken. Getracht wordt dat op alle locaties binnen de gemeente stop te zetten. Aangegeven wordt dat er na de herinrichting van het Kerkplein er waarschijnlijk ook een einde komt aan de 'oversteek' ter hoogte van De Marktmeester en cafetaria Het Eethuis. Oversteken van de weg kan, zo oordeelt het college, leiden tot verkeersgevaarlijke situaties.

De vergunning aan De Dikke Deur wordt afgegeven tot de start van de vernieuwing van het centrum. Daarna kan een logische terrasindeling voor de toekomst worden bedacht.

KONINGSDAG Voor Koningsdag geldt een aparte regeling. Door het corona-virus worden er echter dit jaar geen activiteiten op deze dag gehouden. De horeca moet dan ook nog gesloten zijn. Over de termijn wordt binnenkort een besluit genomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie