Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. Woningstichting Putten

Vier woningen verhuurd voor SGTV

14 april 2020 om 14:18 Wonen

PUTTEN De Woningstichting Putten gaat vier woningen in het gebied  Rimpeler verhuren aan de Stichting Grensverleggende Talenten (SGTV).  Het gaat om twee boven- en twee benedenwoningen. 

Wijnand Kooijmans

Het Puttense college van burgemeester en wethouders heeft positief gereageerd op het verzoek. Het gaat om de huisvesting van jong volwassenen vanaf achttien jaar met autisme en een verstandelijke beperking.

Door de stichting wordt niet gewerkt met een wachtlijst. Wel komen er regelmatig woonvragen vanuit ouders van deelnemers bij de zorgboerderij en vanuit de samenleving. Er komen meer aanvragen binnen dan er woningen zijn. Het gaat dan vooral om mensen uit Putten en de buurgemeenten die gebruik willen maken van wonen bij de SGTV.

WOONVORM Op dit moment heeft de stichting een bestaande woonvorm voor zeven bewoners aan de Jan Nijenhuisstraat. Het is van belang dat de nieuw te huren woningen in de directe nabijheid van de huidige woonvorm zijn gelegen. In geval van calamiteiten kan dan snel actie worden ondernomen. Daarnaast kunnen bewoners gebruik maken van bestaande faciliteiten. Daarbij moet worden gedacht aan maaltijden, activiteiten en contact met begeleiders en andere bewoners.

Ook binnen de bestaande woonvorm zijn er bewoners die meer zelfstandig willen gaan wonen met begeleiding van de stichting. Met de nieuwe woningen kan er doorstroming plaats vinden en komt er plek vrij voor jongeren met een woonwens met 24-uurs zorg.

VERHUREN Door het college wordt erkend dat woningzoekenden in Putten lang moeten wachten op een sociale huurwoning. Door de woningen te verhuren aan een specifieke groep kunnen ze niet worden verhuurd aan regulier woningzoekenden. Daar staat, zo geeft het college aan, tegenover dat ook de mensen die gebruik maken van de stichting, behoren tot de doelgroep van de woningstichting. Voor die mensen kan de woonvorm bij SGTV een goed passende plek zijn om te wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie