Organisten André van Vliet & Marco den Toom
Organisten André van Vliet & Marco den Toom Eigen foto

Oranjeconcert live vanuit Oude Kerk Putten

17 april 2020 om 13:42 Muziek Deel je nieuws

De concertcommissie van Hervormd Putten heeft op Koningsdag, maandag 27 april, een Oranjeconcert georganiseerd met twéé orgels en trompetten. Dit zal live worden uitgestuurd vanuit de Oude Kerk in Putten. Het concert begint om 20.00 uur en is te volgen via www.hervormdputten.nl en/of YouTube.

De uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel mensen aan huis gebonden zijn. Zeker voor de ouderen, al dan niet in de verzorgingstehuizen, dreigt hierdoor eenzaamheid, nu sociale contacten nagenoeg niet mogelijk zijn. Daarnaast zijn vele activiteiten, waaronder veel concerten, afgelast waardoor er helaas beperkt mogelijkheden zijn om thuis te genieten van muziek via bijvoorbeeld de kerkomroep. Ook voor musici zijn dit onzekere tijden, omdat ineens het inkomen voor een groot deel wegvalt.

Deze situatie leidt echter ook tot creatieve initiatieven om met muziek mensen met elkaar te blijven verbinden. Zo heeft de concertcommissie van Hervormd Putten inmiddels al twee keer het initiatief genomen om live vanuit de Oude Kerk in Putten een concert uit te sturen. De reacties waren overweldigend en de commissie kreeg meerdere verzoeken om nogmaals een live-concert te organiseren.

Omdat het unieke concept met twéé orgels én trompetten zo aanspreekt bij de kijkers en luisteraars, is in deze samenstelling een Oranjeconcert georganiseerd op Koningsdag. De orgels zullen worden bespeeld door de bekende organisten André van Vliet en Marco den Toom. Eveneens verlenen de trompettisten Arjan & Edith Post hun medewerking.

Op deze wijze hoopt de concertcommissie veel mensen, al dan niet gebonden aan huis, een moment van ontspanning te bieden in deze tijd. De digitale collecte t.b.v. de onkosten van harte aanbevolen!

Trompettisten Arjan & Edith Post
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie