Erik die een van de dagopeningen verzorgt
Erik die een van de dagopeningen verzorgt Erik Posthouwer

Minister Arie Slob maakt winnaars kleurwedstrijd Dagopening.nl bekend

17 april 2020 om 16:52 Corona Deel je nieuws

 

De Coronacrisis leidt tot bijzondere en mooie initiatieven. Een van de creatieve ideeën is die van kerkelijk werker in de Andreaskerk, Erik Posthouwer. Op de meeste christelijke scholen is het gebruikelijk om de dag te beginnen met een dagopening uit de bijbel, het zingen van een lied en gebed.

Erik is zelf vader van 4 kinderen en oud-onderwijzer. Hij werd na het sluiten van de scholen, net als veel ouders, geconfronteerd met het geven van thuis-onderwijs. Vanuit basisschool de Akker kwam de vraag of Erik voor de kinderen van deze school een digitale dagopening zou willen verzorgen. Erik plaatste verspreidde de eerste video via zijn Facebookpagina, maar al snel bleek de animo groter dat gedacht. Inmiddels kijken niet alleen de kinderen van school de Akker, maar worden de dagelijkse openingen door duizenden kinderen en hun ouders bekeken. Inmiddels is er een eigen site. Hierop wordt met steun van een team van vrijwilligers: technici, ondersteuners en met medewerking van een aantal bekende christelijke artiesten (Marcel & Lydia Zimmer en Reni & Elisa Krijgsman) dagelijks een dagopening gezet, die te volgen is door iedereen(www.dagopening.nl). Aan deze website is tevens een goed doel verbonden: er wordt geld ingezameld voor de strijd tegen Corona onder kinderen in Peru. Erik is onlangs zelf in Peru geweest en heeft met eigen ogen kunnen zien wat armoede betekent.

In het weekend wordt een digitale activiteit georganiseerd. In het Paasweekeinde was er een kleurwedstrijd. Op dinsdag 14 april werden de winnaars bekend gemaakt door minister Arie Slob (CU), hij is o.a. Minister voor het basisonderwijs.

Een prachtig Puttens initiatief met een groot bereik en mogelijk positieve gevolgen. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u bijdragen aan het werk in Peru, kijk dan op www.dagopening.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie