Astrid van Schaik (60) zet zich sinds 1995 in voor de Puttense samenleving.
Astrid van Schaik (60) zet zich sinds 1995 in voor de Puttense samenleving. Donkersgoed Multimedia

Drie Puttenaren ontvangen koninklijke onderscheiding

24 april 2020 om 12:00 Maatschappelijk

PUTTEN Drie inwoners van Putten zijn koninklijk onderscheiden. Zij werden hiervan telefonisch op de hoogte gesteld door burgemeester Henk Lambooij. In verband met het corona-virus vindt de daadwerkelijke uitreiking op een later tijdstip plaats. Een datum hiervoor is nog niet bekend.

Wijnand Kooijmans

Wim van Til (68) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Vanaf 1974 heeft hij zich enorm ingezet voor verschillende organisaties en verenigingen. Hij startte als vrijwilliger bij de voetbalvereniging SDC(P) waar hij daarna actief was als onder meer jeugdleider, jeugdvoorzitter, voorzitter van het hoofdbestuur en voorzitter van de businessclub.

Ook was hij vier jaar voorzitter van de kerkenraad van de Gereformeerde kerk en nam in deze periode het initiatief tot samenwerking tussen de Gereformeerde kerk Putten, de Andreaskerk en de Rooms Katholieke Parochie. Sinds 2006 is hij betrokken bij het werk van de Stichting van der Schalkfonds. De stichting stelt zich ten doel financiële steun te geven aan projecten in binnen- en buitenland voor het welzijn van zeevarenden in hun familie. Van Til onderhoudt de contacten met aanvragers voor ondersteuning van project, zowel nationaal als internationaal. Vanaf 2011 tot nu toe is hij secretaris van de Nederlandse Zeevarenden Centrale.

LID Aart van Dronkelaar (69) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij zet zich sinds 1980 in voor verschillende organisaties en verenigingen. Zijn start was als vrijwilliger bij de afdeling zaalvoetbal van SV Putten. Eerst als penningmeester en later in een dubbelfunctie als voorzitter en penningmeester. Ook was hij coach en begeleider van diverse teams en betrokken bij het organiseren van grote sportevenementen namens de vereniging.

Na zijn aftreden als bestuurslid van de SV Putten in 2001 werd hij direct penningmeester in de in dat jaar opgerichte Stichting zaalvoetbal Putten. Deze functie vervult hij nog steeds. Daarnaast was hij medeoprichter van de biljartclub BV 2 Brothers. Van deze vereniging was hij jarenlang secretaris en penningmeester. Nu beheert hij nog hun website.

VOORZITTER Astrid van Schaik (60) zet zich sinds 1995 in voor de Puttense samenleving. Zij werd toen voorzitter van het schoolbestuur van de rooms-katholieke Gabriëlschool in Putten. Samen met de directeur heeft ze de school omgevormd tot een Jenaplanschool. Gedurende negen jaar zat Van Schaik in het bestuur van de VVD in Putten en gaf leiding aan de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook vertegenwoordigde zij de partij in de regio en provincie en nam als eerste namens Putten zitting in het VVD Netwerk Noordwest-Veluwe.

Van 2015 tot 2019 was Van Schaik voorzitter van de stichting Stroud. In deze periode heeft zij zich ingezet voor de financiering en verbouwing van Stroud, Sinds 2009 is zij tevens voorzitter van de stichting Theater Stroud. Onder meer bedacht zij in deze periode het concept 'Adopteer een voorstelling' waarbij leerlingen van aanvankelijk het voortgezet onderwijs maar inmiddels ook het basisonderwijs, in contact worden gebracht met professionele theaterkunst.

SCHOVENHORST Van 2015 tot 2018 was Van Schaik tevens voorzitter van het bestuur van de stichting Schovenhorst en legde in deze periode de verbinding met Cultuurkust in Harderwijk en VisitVeluwe in Apeldoorn. Door deze samenwerking heeft zij een grote impuls gegeven aan het aantal bezoekers. Ook zette zij zich in voor de rooms katholieke parochiegemeenschap H. Maria Zuivering. Op het moment dat deze kleine gemeenschap in groter verband moest samenwerken werd zij vanuit Putten afgevaardigd in het parochiebestuur van de St. Lucasparochie in Leusden.

Astrid van Schaik (60) zet zich sinds 1995 in voor de Puttense samenleving.
Aart van Dronkelaar (69) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Aart van Dronkelaar (69) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Aart van Dronkelaar (69) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie