Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Wilhelmus

25 april 2020 om 07:00 Column Fontanusplein 1

Al eerder noemde ik deze tijd, waarin het coronavirus rondwaart, een verwarrende en angstige tijd. Helaas is dat nog steeds zo. Nog steeds worden er mensen getroffen door het virus. Nog steeds worden er mensen daarna opgenomen in het ziekenhuis. Ook Putters en Puttenaren. Laten we vooral hopen en bidden dat dit virus snel gestopt wordt.


VEEL STERKTE Gelukkig houden de meesten van ons zich keurig aan de door de overheid opgelegde regels. In het bijzonder wil ik de ouderen onder ons die thuis, in De Schauw, in Elim of in het verpleeghuisdeel van De Samaritaan verblijven een hart onder de riem steken. Voor u zal het zeker in deze periode zwaar vallen dat u niet in direct contact kunt komen met uw
dierbaren. Ik wens u veel sterkte toe.


ANDERS Velen van ons hebben zich verheugd op de maanden april en mei van dit jaar. Op 18 april zouden we samen, met onder andere een historische optocht, stilstaan bij de bevrijding van ons dorp in 1945. Op 27 april volgt dan natuurlijk de viering van Koningsdag. Op 4 mei herdenken we gezamenlijk de gevallenen in oorlogen om ten slotte op 5 mei de nationale bevrijding te vieren. Helaas zal van al dat vieren en herdenken weinig meer kunnen worden uitgevoerd op de bedachte manier. Jammer, vooral voor al diegenen die bij de voorbereidingen betrokken zijn geweest.


GEMIS Voor mij geldt dat ik in het bijzonder ook het gezamenlijk zingen van ons volkslied zal missen: tijdens de aubade op Koningsdag met al die vrolijke kinderen en hun ouders, in de kerkdienst, bij de dodenherdenking en op bevrijdingsdag. Het zijn voor mij steeds weer bijzondere momenten. Het zal er dit jaar niet van komen. Helaas!

ZESDE COUPLET Toch zal ik in mijzelf het vertrouwde eerste en zesde couplet van ons volkslied meezingen, waarbij voor mij persoonlijk het accent valt op de bekende eerste regel van het zesde couplet 'Mijn schild ende betrouwen zijt Gij, o God mijn Heer'. Dat geeft hoop, rust en vertrouwen in een moeilijke tijd. Dat is wat ik u allen in deze tijd toewens: hoop, rust en vertrouwen.


H.A. Lambooij, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie