Afbeelding
Foto door form PxHere

De Veluwe

23 april 2020 om 15:35 Partnercontent

Als er tijdens een quiz gevraagd wordt om de 5 grootste natuurparken van Nederland op te noemen, is het eerste antwoord vrijwel altijd de Veluwe. De Veluwe is een groot en divers landschap dat zich verspreid over een groot gedeelte van de provincie Gelderland. Met gemiddeld 1.000km² is het een van de grootste uitgestrekte natuur van Nederland. In het zuidwesten beslaat met ongeveer 5.400 hectare bijna 20% van de Veluwe, het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Jaarlijks trekken veel Nederlanders zich terug in deze gebieden om er te genieten van een (korte) break om te overnachten in een vakantiehuis op de Veluwe.

Wat is er te zien en te doen op de Veluwe?
De diversiteit van het landschap biedt veel spektakel. Zo bestaat de Veluwe uit grote delen heide, vennen, bossen en schattige beekjes die het hele gebied doorkruisen. Ook de aanwezigheid van dieren valt zeker te bekoren. Zo kunt u tijdens een wandel- of fietstocht o.a. reeën, vossen, wilde zwijnen en edelherten tegenkomen. En met enig geluk is het ook mogelijk om een bever tegen te komen. Natuurlijk zijn er nog veel meer zoogdieren, reptielen en vogels die gespot kunnen worden!

Naast de prachtige natuur zijn er ook andere mooie dingen te zien. In en rond de Veluwe zijn er oude landgoederen, grote uitkijktorens voor een geweldig panoramaview over een stuk gebied en paleizen van de vroegere adelen. Veel van deze gebouwen zijn open gesteld voor publiek en bevinden zich midden in de bossen van de Veluwe.

Wat is er te doen op de Veluwe?
Naast het zien van natuur, dieren en monumenten is er natuurlijk ook van alles te beleven. Zo zijn er prachtige wandel- en fietsroutes uitgezet die te volgen zijn. Van korte routes tot routes voor gevorderden. Het huren van fietsen is overal mogelijk, maar bij ingangen van De Hoge Veluwe is het mogelijk om gratis gebruik te maken van een fiets. Dit zijn witte fietsen. Liever wat meer uitdaging? Huur dan een mountainbike en dwarrel door de bossen en onverharde wegen.

Ook voor de kinderen is er volop wat te beleven. Lekker klauteren en klimmen in de vele klimbossen. Van boom tot boom vanaf 5 meter hoogte en hoger! Of kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn bezoeken voor ritjes in de achtbaan, reuzenrad en vele andere leuke attracties. Tot slot zijn er tijdens regenachtige dagen ook bezoekjes aan Apenheul en Burger's Zoo aan te raden. Hartstikke leuke dagjes uit!

De Hoge Veluwe
De Hoge Veluwe is een Nationaal Park dat eigenlijk particulier grondbezit is. Het park is tegen betaling te betreden en dat is ook zeker aan te raden! Zo worden er prachtige excursies gehouden, rondleidingen met gidsen en andere activiteiten georganiseerd om alles te weten te komen over wat het leven van dieren, insecten, planten en bomen. Ook komen kunst, architectuur en prachtige historische verhalen aan bod. Maak gebruik van de gratis witte fietsen en raas door de wilde en prachtige natuur! Rijdt langs het jachthuis Sint Hubertus, onwijs groot verblijf die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Overnachten
Combineer een bezoek aan de Veluwe met een overnachting, want aan een dag heeft u zeker niet genoeg. Met meerdere dagen kunt u bij terugkomst aan vrienden en familie vertellen wat voor moois u allemaal heeft gezien en beleeft. Kortom, kies voor een mooi vakantiepark in de Veluwe of kijk naar particulier verhuur van vakantiehuisjes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie