Het drugslab in maart werd ontdekt door boa's van de gemeente.
Het drugslab in maart werd ontdekt door boa's van de gemeente. Donkersgoed Multimedia

Werken aan weg versnellen

24 april 2020 om 12:05 Politiek

PUTTEN Indien het mogelijk is wil Herman Luitjes (Wij Putten) de reconstructie van de Voorthuizerstraat tussen de Van Geenstraat en vakantiepark De Heihaas naar voren halen. Dit om de economie te stimuleren die door het coronavirus zwaar onder druk staat.

Wijnand Kooijmans

Door de gemeenteraad wordt unaniem akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van een krediet van 60.000 euro om de werkzaamheden voor te bereiden. Volgens Luitjes ligt het geld voor de reconstructie van de Voorthuizerstraat al op de plank. Hij vindt het een goede zaak dat de ontsluiting van het bedrijventerrein Hoge Eng hierbij wordt meegenomen.

ALDI Ook vindt hij het logisch dat bij het maken van de plannen nog geen rekening wordt gehouden met een mogelijke verhuizing van de Aldi naar de Van Geenstraat ter hoogte van de Enghuusweg. Het college van burgemeester en wethouder is van mening dat de weg in een later stadium gemakkelijk is aan te passen wanneer de Aldi een definitief besluit heeft genomen. De Aldi is nu nog gevestigd aan de Bilderdijkstraat.

De raad stemt ook in met het krediet van 461.000 euro voor de uitbreiding van de begraafplaats Schootmanshof. Een een bedrag van 80.000 euro voor het realiseren van een eigen toiletvoorziening omdat dit niet kan wegens het ontbreken van personeel in de Christelijke Gereformeerde kerk.

VREEMD Volgens Luitjes is het wellicht wat vreemd juist in deze tijd een besluit te nemen over de uitbreiding van de begraafplaats. Maar omdat hier al drie jaar aan wordt gewerkt vindt hij het een goede zaak dat aan de voortgang wordt gewerkt. Volgens zijn berekening biedt de begraafplaats na de uitbreiding ruimte tot 2045. Hetgeen hem deed verzuchten: ,,Waren we met de woningbouw ook maar zo ver."

Het opsporen van een drugslab in de gemeente Putten is geen gevolg van een informatieavond die door de gemeente over dit thema is gehouden. Het lab is ontdekt door boa's van de gemeente. Burgemeester Henk Lambooij geeft wel aan dat momenteel het zicht ontbreekt op hetgeen er in het buitengebied plaatsvindt. Hij zegt dat op korte termijn de raad een voorstel kan verwachten om op dit punt meer aandacht aan het buitengebied te schenken. Het is nu een witte vlek.

VRAGEN In antwoord op vragen van Jan van den Brink (SGP) wordt gesteld dat er de afgelopen jaren betrekkelijk weinig hennepkwekerijen, drugslabs en drugsdumpingen in Putten zijn aangetroffen ten opzichte van de regionale en landelijke cijfers. Dat doet het college van burgemeester en wethouders wel vermoeden dat er mogelijk meer aan de hand is in het buitengebied van Putten.

Er is inmiddels een flyer uitgereikt aan inwoners van het buitengebied en er zijn.twee agenten voor het buitengebied.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie