Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Werkzaamheden Dorpsstraat naar voren gehaald; winkels blijven goed bereikbaar

24 april 2020 om 16:01 Winkels

PUTTEN De werkzaamheden aan de nutsleidingen in de Dorpsstaat starten op dinsdag 28 april in plaats van januari 2021. Dat laat gemeente Putten weten in een persbericht. Door de huidige omstandigheden is er capaciteit over bij de nutsbedrijven, waardoor de werkzaamheden eerder van start kunnen gaan.

De werkzaamheden, die plaatsvinden in het kader van het centrumplan, beginnen ter hoogte van Restaurant De Heerdt. Er wordt in westelijke richting gewerkt tot aan de Weverstraat. Het vervangen van de leidingen gaat zo'n vier tot zes weken in beslag nemen. 

SAMENSPRAAK Het naar voren halen van de werkzaamheden is in overleg gegaan met winkeliersvereniging Putten (WCP). ,,Nu er door de coronacrisis minder publiek in het centrum is, zullen de werkzaamheden niet of nauwelijks hinder geven. Zowel Gemeente Putten als WCP zien dit als een mooie kans die we graag benutten", aldus Joep van Stratum namens WCP.

BEREIKBAARHEID De gemeente oppert dat het winkelend publiek en de winkeliers weinig hinder zullen ondervinden aan de werkzaamheden. ,,Elke vrijdagmiddag wordt de straat zoveel mogelijk dichtgemaakt, zodat bezoekers van het centrum daar tijdens de koopavond en op zaterdag geen hinder van ondervinden."

Van de planning kan mogelijk worden afgeweken, indien de maatregelen rondom het coronavirus daartoe aanleiding geven. Uitgangspunt voor zowel Gemeente Putten als voor de winkeliersvereniging is ,,het zo snel mogelijk gereed hebben van een aantrekkelijk en toegankelijk winkelcentrum.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie