Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Agrarisch bedrijf Knapzaksteeg krijgt woonbestemming

25 april 2020 om 11:10 Wonen

PUTTEN De bestemming van een agrarisch bedrijf aan de Knapzaksteeg in Putten wordt omgezet in een woonbestemming. Tevens wordt een inwoonsituatie in een bijgebouw tijdelijk vergund door het college van burgemeester en wethouders.

Wijnand Kooijmans

Het agrarisch gebruik van het perceel is beëindigd en er zijn ook geen agrarische activiteiten meer te verwachten. Het college vindt het daarom gewenst om de werkelijke situatie op te nemen in het bestemmingsplan. Een pluimveestal wordt gesloopt waardoor, zoals verplicht in het functieveranderingsbeleid, sloopmeters vrij komen.

PLUIMVEESTAL In het wijzigingsplan is een verplichting opgenomen dat de pluimveestal moet worden gesloopt. In verband met de aanwezigheid van de steenuil is een ontheffing verleend op grond van de Wet natuurbescherming om de gewenste wijziging door te voeren. Indien de huidige bewoner het bijgebouw verlaat mag daar niet opnieuw in wordt gewoond. Hierdoor is er geen sprake van een toename van het aantal woningen uit het buitengebied.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan waarin de functieverandering wordt aangekondigd zijn geen bezwaren ingediend. Het uiteindelijke wijzigingsplan moet nog wel opnieuw ter inzage worden gelegd. Gebeurt dit niet binnen de wettelijke termijn dan is het plan onherroepelijk.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie