Afbeelding
Jong Putten

Puttense kinderen mogen weer in teamverband sporten

29 april 2020 om 11:25 Corona Coronavirus

PUTTEN Het kabinet heeft besloten om de coronamaatregelen voor kinderen en jongeren iets te versoepelen. Vanaf woensdag mogen ook de kinderen in Putten tot en met 12 jaar weer buiten en in teamverband sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar krijgen eveneens de ruimte om te sporten. Ook voor hen geldt: in de open lucht en met 1,5 meter afstand.

,,Dat is natuurlijk goed nieuws", zo geeft sportwethouder Bert Koops aan. ,,Onze jeugd staat echt te trappelen om weer te gaan bewegen. Ook de sportverenigingen kunnen haast niet wachten de trainingen te hervatten." Vanzelfsprekend zijn er wel de nodige beperkingen opgelegd. Publiek tijdens de activiteiten is niet toegestaan. Verder moeten kinderen en jongeren thuis douchen.

COÖRDINERENDE ROL Het kabinet heeft de gemeenten gevraagd om bij het opstarten van de sportactiviteiten een coördinerende rol te spelen. ,,Om die reden willen wij dat alle activiteiten vooraf bij ons worden gemeld. Dit om de vinger aan de pols te houden", aldus Koops.

De wethouder laat nadrukkelijk weten dat er niet op goedkeuring van de gemeente gewacht hoeft te worden: ,,Bij twijfel nemen wij contact op." Inmiddels hebben zich een aantal sportclubs met initiatieven en protocollen gemeld bij de gemeente. ,,Die hoeven zich niet opnieuw bij ons te melden", zo laat Koops weten.

AANMELDEN De gemeente Putten vraagt verenigingen die actie willen ondernemen een digitaal meldingsformulier. Het kabinet vindt het verder belangrijk dat ook kinderen en jongeren die geen lid zijn van een sportvereniging kunnen sporten. In Putten gaat JongPutten hierin een verbindende rol spelen, meldt de gemeente. Wethouder Koops: ,,Kinderen en jongeren die dat graag willen kunnen zich hiervoor aanmelden via www.jongputten.nl."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie