Afbeelding
Gemeente Putten/Henk Hutten

Fontanusplein 1: Schop de grond in

9 mei 2020 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Na een lange aanloop zijn we nu toch echt begonnen met de uitvoering van het Centrumplan. Om de werklieden ruim baan te geven op het Kerk- en Fontanusplein, is de markt verplaatst naar de Brinkstraat. De fontein is vorige week overgedragen aan Bosbad Putten. En in goed overleg met de winkeliersvereniging (WCP) zijn wij, een jaar eerder dan gepland, begonnen met de voorbereidende werkzaamheden in de Dorpsstraat.

BLIJ MEE Natuurlijk had ik mij de start van de uitvoering van het Centrumplan anders voorgesteld. Aan dit, toch wel bijzondere, moment hadden wij graag meer aandacht willen besteden.
Maar zoals bij zoveel zaken gooide ook hier het coronavirus roet in het eten. Hoe dan ook, ik ben blij dat we begonnen zijn. Na jaren van rekenen, tekenen en praten gaat de schop nu echt de grond in.

ONZEKERHEID De afgelopen week hebben enkele ondernemers ons benaderd met de vraag of wij de werkzaamheden willen uitstellen vanwege de coronacrisis. Een aantal van hen heeft het financieel lastig. Ik begrijp dat je dan niet blij bent met werkzaamheden voor je winkeldeur.

DOORPAKKEN Vanzelfsprekend heb ik het verzoek daarom besproken met de WCP. Samen hebben wij besloten om toch door te pakken. Juist nu is het van belang om te investeren in het hart van Putten. Ons centrum moet echt opgeknapt worden om concurrerend te blijven; om toekomstbestendig te zijn.

Ook is het belangrijk om de bouwsector te ondersteunen. Als we als overheid massaal projecten uitstellen ontstaat er nog meer economische schade. En dat wil niemand.

BEREIKBAAR Dit alles laat onverlet dat wij er alles aan doen om de overlast voor de ondernemers in het centrum tot een minimum te beperken. En om het centrum aantrekkelijk te houden voor bezoekers. Dat doen wij in nauw overleg met de ondernemers.

Heeft u zorgen over de bereikbaarheid? Dan hoor ik dat graag en dan kijken wij hoe wij er een mouw aan kunnen passen. Maar hoe ingewikkeld ook, wij moeten nu door, de toekomst wacht niet. En inwoners van Putten: wees loyaal en koop lokaal. Steun uw eigen ondernemers.

Roelof Koekkoek,
wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie