Het verzoek van de Stichting Sportaccommodatie SDC Putten om subsidie voor groot onderhoud wordt afgewezen door het Puttense college van burgemeester en wethouders.
Het verzoek van de Stichting Sportaccommodatie SDC Putten om subsidie voor groot onderhoud wordt afgewezen door het Puttense college van burgemeester en wethouders. Albert de Bruin

Geen subsidie SDC(P) voor uitvoeren groot onderhoud

8 mei 2020 om 11:16 Overig

PUTTEN Het verzoek van de Stichting Sportaccommodatie SDC Putten om subsidie voor groot onderhoud wordt afgewezen door het Puttense college van burgemeester en wethouders. Wel komt er een gesprek tussen het bestuur van de stichting en de recent aangetreden wethouder Bert Koops.

Wijnand Kooijmans

In de erfpachtovereenkomst is, zo geeft het college aan, vastgelegd dat de stichting zelf verantwoordelijk is voor onderhoud, renovatie, uitbreiding en vernieuwing van de accommodaties. Met het vaststellen van het sportaccommodatieplan 2017 is het besluit groot onderhoud niet meer te subsidiëren door de gemeenteraad van Putten bekrachtigd, zo voert het college aan. Hierover is de stichting ook geïnformeerd.

MIDDELEN In de begroting zijn dan ook geen financiële middelen meer opgenomen om groot onderhoud te subsidiëren. Weliswaar heeft het college de mogelijkheid via een zogenoemde hardheidsclausule af te wijken van het vastgestelde subsidieprogramma. Maar men vindt dat dit leidt tot ‘onbillijkheden van overwegende aard.’

De stichting beroept zich in de aanvraag op een overeenkomst van 15 april 2010. In een eerdere bezwarenprocedure heeft de bezwarencommissie geadviseerd dat een subsidie niet op basis van deze overeenkomst kan worden verleend maar enkel op basis van een beschikking. Volgens het college heeft de stichting toen niet aannemelijk gemaakt dat er sprake is van een overeenkomst waarbij is afgesproken dat op grond van deze overeenkomst subsidies zouden worden verleend. Ook, zo zegt het college, heeft de stichting niet aannemelijk gemaakt dat eerder subsidies zijn verleend op basis van verplichtingen die voortvloeien uit deze overeenkomst.

CONFLICT Over de subsidies voor groot onderhoud loopt al lange tijd een conflict tussen de beheersstichtingen van de voetbalverenigingen SDC en Rood Wit ’58 en het college. De beide stichtingsbesturen zijn van mening dat het college in het verleden gemaakte afspraken aan de spreekwoordelijke laars lapt.

De beide beheersstichtingen geven aan niet in staat te zijn groot onderhoud uit te voeren. Het uitblijven daarvan leidt, zo is hun mening, tot mogelijk onaanvaardbare risico’s voor de gebruikers van de speelvelden. Bij Rood Wit zijn recent al wedstrijden afgelast in verband met de kwaliteit van het veld voor de competitie stil kwam te liggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie