Afbeelding
St Jansdal

Bloedafname alleen op afspraak bij St Jansdal

11 mei 2020 om 12:07 Corona

PUTTEN Vanwege het coronavirus zijn afgelopen tijd enkele prikposten in de regio van ziekenhuis St Jansdal gesloten. Om de patiëntenstroom goed te kunnen reguleren, gaat het ziekenhuis vanaf maandag met bloedafname volgens afspraak werken. Patiënten kunnen online een tijd en locatie plannen. 

Het afleveren van materialen kan nog steeds zonder afspraak. 

Daarnaast geldt nog een aantal andere veiligheidsmaatregelen in het ziekenhuis. Iedereen die fysiek naar het ziekenhuis gaat, dient rekening te houden met deze maatregelen.

AFSPRAKEN Patiënten die een afspraak hebben kunnen bij klachten (hoesten, spierpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, keelpijn, braken, smaak- en reukverlies, diarree en koorts) vooraf contact opnemen met de betreffende polikliniek. ,,Meestal kan de afspraak gewoon doorgaan, maar dan kunnen zorgverleners zich voorbereiden. Medewerkers moeten zichzelf goed monitoren en tweemaal per dag temperaturen", aldus het ziekenhuis.

BEZOEKUUR Ook bezoekers worden gecontroleerd. Als bezoekers klachten ervaren, wordt hen verzocht het ziekenhuis te verlaten. Er mogen dagelijks twee familieleden of aanverwanten op bezoek komen. Daarnaast is het bezoekuur verruimd. Bezoekers die zich vooraf telefonisch hebben aangemeld bij de verpleegkundigen op de afdeling, worden van 14:00 tot 20:00 uur toegelaten. 

BEGELEIDERS Uit veiligheid staat het ziekenhuis zo min mogelijk patiënten en bezoekers toe. Patiënten moeten dus alleen naar hun afspraak komen. Kinderen, mensen met een beperking en patiënten die getroffen zijn door kanker, mogen één persoon meenemen. Dit mag ook als patiënten duidelijk is gevraagd een begeleider mee te nemen.

Verder heeft het volgens het ziekenhuis de voorkeur als patiënten precies op tijd bij de poli zijn, omdat de ruimte in de wachtkamer beperkt is. Wanneer patiënten te vroeg zijn, wordt hen verzocht buiten te wachten. Daarnaast vraagt St Jansdal iedereen het ziekenhuis direct te verlaten na een afspraak of bezoek. 

Bekijk alle maatregelen op: stjansdal.nl/maatregelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie