Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Tot nu toe 35 boetes voor niet naleven corona-regels

14 mei 2020 om 20:10 Corona Coronavirus

PUTTEN In Putten zijn tot nu toe 35 boetes uitgedeeld voor overtreding van de corona-regels. Ook is een aantal jongeren doorverwezen naar het bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf. Dit vanwege misdragingen in het buitengebied.

Wijnand Kooijmans

De cijfers blijken uit de zevende informatiebrief van burgemeester Henk Lambooij aan de Puttense gemeenteraad. Lambooij ziet wel dat de het drukker wordt op straat, druk in het centrum en aanzienlijk meer wandelaars en fietsers in het buitengebied. Ook constateert hij dat de ondernemers een adequaat deurbeleid voeren. In algemeenheid houdt iedereen, zo is zijn indruk, zich goed aan de anderhalve meter norm.

WINKELCENTRUM Om de drukte in het centrum in goede banen te leiden is de gemeente in overleg met het Winkelcentrum Putten (WCP) en de horeca. Gezamenlijk wordt gewerkt aan een plan van aanpak voor de verruiming van de regels van het kabinet. Campings en recreatieparken houden zich aan de regels. Gezien de vele vragen die bij hen leven heeft burgemeester Lambooij hen per brief geïnformeerd over de consequenties van de actuele noodverordening op hun bedrijfsvoering.

CORONA-PATIËNTEN Op het moment van het schrijven van de informatiebrief waren zes Puttenaren opgenomen in het ziekenhuis. Op basis van de cijfers van het RIVM is er sprake van 23 geregistreerde bestemmingen in de gemeente Putten.

TERRASSEN Alle aanvragen van ondernemers om ondersteuning zijn inmiddels vrijwel afgehandeld. Maar er komen, zo geeft Lambooij aan, nog steeds nieuwe aanvragen binnen. Tijdens het periodieke horecaoverleg is onder meer gesproken over een eventuele vergroting van de terrassen. Met het bestuur van de WCP is gesproken over het ‘anderhalvemeter-proof’ maken van de winkelstraten. Zowel de horeca als de WCP is in overweging gegeven om samen met een breed gedragen plan te komen. Hieraan wordt gewerkt in nauw overleg met medewerkers van de gemeente.

ONDERWIJS Bij de start van het basisonderwijs en de kinderopvang zijn er wat opstartproblemen geweest maar het totaalbeeld wordt door Henk Lambooij als positief beschreven. Wel roept hij ouders op de kinderen zo veel mogelijk lopend of op de fiets naar school of opvang te brengen. Op deze wijze kan drukte bij de scholen worden voorkomen. Indien nodig vindt overleg plaats met de scholen over eventuele aanvullende maatregelen op lokaal niveau.

THUIS WERKEN In de gemeentelijke organisatie is al nagedacht over de mogelijke op- en doorstart van verschillende activiteiten, waaronder de eigen dienstverlening. Vooralsnog blijft, zo geeft Lambooij aan, het devies zo veel mogelijk thuis te blijven werk. De gemeentelijke organisatie levert volgens de constatering van de burgemeester goed werk maar staat wel onder druk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie