Afbeelding
Sauna Drôme

Puttense sauna in het nauw, maar sluiting nog niet aan de orde

18 mei 2020 om 09:47 Corona Coronavirus

PUTTEN Sauna Drôme zit in het nauw en is genoodzaakt maatregelen te nemen. Dat vertelt eigenaar Hans Lebbink. Geruchten die stellen dat het wellnesscenter de handdoek al volledig in de ring gooit vanwege het coronavirus, wijst hij van de hand. ,,Dat besluit is namelijk nog helemaal niet genomen.” 

Rik Bronkhorst 

Het zijn lastige tijden voor Hans Lebbink. De sauna, die zich aan de Tolweg bevindt, moet tot 1 september gesloten blijven. Daarna wil Lebbink graag weer openen. ,,Maar”, vertelt hij daarbij, ,,dan moet het wel rendabel zijn.” De coronacrisis brengt de ondernemer in een spagaat. ,,Zakelijk is het beter om te stoppen, maar emotioneel ben ik er gewoon nog niet uit. Ik heb veel vaste gasten en ook een kleine honderd enthousiaste medewerkers. Ook voor hen zou het verschrikkelijk zijn als de sauna dicht blijft.” 

Toch is de ondernemer bang dat hij niet genoeg vet op de botten heeft om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat komt mede door de kleinschaligheid van de sauna, wat tevens ook het succes is, zo legt Lebbink uit. ,,Er zitten in Nederland ook van die gigantische massa recreatie bedrijven, waar je met zo’n duizend of meer personen tegelijk naar de sauna kan. Ik houd daar niet van. Mijn gasten houden daar ook niet van. Dat kleinschalige dat wij hebben, brengt sfeer en gezelligheid. Daar komen de mensen voor.” 

LEVENSGELUK Dat de sauna dan ook nu niet open is, doet hem veel pijn. ,,Eigenlijk is het ook onwerkelijk”, vertelt hij. ,,Ik ben geen bioloog, maar mij is verteld dat het coronavirus boven de zeventig graden geen levensbestaan heeft en dood gaat. In de sauna is het grofweg negentig graden. Daar overleeft het virus dus niet. De vaste gasten die een of twee keer in de week komen, missen nu echt een stukje levensgeluk. Dat vind ik heel erg.” 

De coronacrisis verplicht Lebbink lastige en moeilijke beslissingen te nemen. Hij haalt onder meer de band met zijn personeel aan, die erg goed is. ,,Ik beschouw hen namelijk als mijn eigen familie." Ook benadrukt Lebbink dat wanneer de sauna op 1 september weer open mag, de strijd nog niet is gestreden. ,,Het staat dan nog helemaal niet vast of al mijn gasten dan alweer terugkomen. Het is echt afwachten en dat is best moeilijk." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie