Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Onderzoek naar nieuwe sporthal in Putten

25 mei 2020 om 20:56 Politiek

PUTTEN Er komt een onderzoek naar de vervanging van sporthal de Putter Eng. De raad wordt gevraagd hiervoor een bedrag van 65.000 euro beschikbaar te stellen.

Wijnand Kooijmans

De sporthallen de Putter Eng en de Meeuwen raken op leeftijd. In het nieuwe meerjarenonderhoudsplan wordt aangegeven dat in de komende tien jaar hiervoor 2,4 miljoen euro is benodigd. Dit met als uitgangspunt de sporthallen gedurende deze periode in de huidige staat te behouden.

VRAAG De gemeente wordt gelijktijdig geconfronteerd met een aanhoudende vraag vanuit de verenigingssport naar meer ruimte voor binnensport. Doel van het onderzoek is te komen tot de bouw van een nieuwe sporthal die bij voorkeur wordt gesitueerd op sportpark Putter Eng.

In het op te stellen raadsvoorstel worden twee varianten uitgewerkt. Bij beide wordt bekeken of de nieuwe hal kan worden gekoppeld aan de huidige sporthal van de Meeuwen. In de eerste variant wordt uitgegaan van een nieuwe sporthal met een dubbele hal waarbij de huidige sporthal de Putter Eng komt te vervallen. In de nieuwe hal worden 6 zaaldelen aangebracht.

ZAALDELEN In de tweede variant wordt een nieuwe hal gebouwd met drie zaaldelen. De constructie wordt echter wel zodanig gerealiseerd dat in de toekomst een extra hal kan worden toegevoegd. In deze variant blijft de Putter Eng voorlopig gehandhaafd.

De Puttense Sport Federatie staat positief tegenover de plannen. Zij zijn ook bereid hun expertise te leveren bij het onderzoek. Het college van burgemeester en wethouders stelt dat voldoende, adequate en toegankelijke sportaccommodaties een voorwaarde vormen voor een optimale bijdrage van sport en bewegen aan een sociaal actieve samenleving in Putten.

DUUR De huidige sporthal de Putter Eng is al in 1977 gebouwd. Tussentijds is een renovatie uitgevoerd waardoor deze hal, evenals van de Meeuwen, nog vijftien tot twintig jaar mee kunnen. De onderhoudskosten zijn echter duur en zijn ook nog eens zonder duurzaamheidsinvesteringen. Daarvoor moet jaarlijks tweehonderdduizend euro extra aan onderhoudssubsidie worden uitgetrokken.

Opgemerkt wordt dat de financiële positie van de gemeente goed is maar wel aandacht verdient. Een investering in een nieuwe sporthal moet dan ook worden afgewogen binnen het totale financiële plaatje van de gemeente. Voor het onderzoek wordt een projectleider ingehuurd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie