Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Denk mee

30 mei 2020 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

De afgelopen weken zijn de coronamaatregelen verruimd. Vanaf volgende week mag de horeca beperkt open en mogen wij weer op het terras zitten. Ook het voortgezet onderwijs gaat weer van start. Met dit alles belanden wij in een nieuwe fase van de bestrijding van het coronavirus.

SPANNEND Een wat mij betreft spannende fase. Tot voor kort was het allemaal heel strikt. Blijf zoveel mogelijk thuis, zo klonk het. Dat was niet leuk om te horen, maar wel duidelijk.
Vanaf volgende week mag er weer veel meer. De verruiming, gekoppeld aan het vaak mooie voorjaarsweer, maakt dat het ook bij in ons Putten drukker wordt. En met het naderen van het toeristisch seizoen, met veel vakanties in eigen land, neemt die drukte op straat alleen maar toe.

ANDERHALVE METER Dat is fijn voor de ondernemers die eindelijk weer eens iets van een omzet kunnen draaien. Dat gun ik ze van harte. Tegelijkertijd zie ik dat de anderhalve meter-norm ook in Putten af en toe in het gedrang komt. En die norm geldt nog steeds. Want er gaan dagelijks nog mensen dood aan corona. Dagelijks raken er nog vele tientallen mensen besmet.

CORONA-PROOF Met de centrumwinkeliers en horecaondernemers werken wij aan een corona-proof centrum van Putten. Een centrum waar het mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Binnenkort nemen wij daarvoor de nodige maatregelen. Die maatregelen hebben alleen zin als de bezoekers die naar ons dorpscentrum komen zich medeverantwoordelijk voelen. Als gemeente rekenen wij daarbij op uw steun. Alleen samen krijgen wij corona eronder.

DENK MEE Maar wij vragen u meer. Wij willen graag dat u met ons meedenkt. In zijn laatste persconferentie riep minister-president Rutte onze jeugd op om hem te bestoken met ideeën en suggesties. Die oproep wil ik graag in uw richting herhalen: hoe krijgen wij het in Putten voor elkaar om afstand van elkaar te blijven houden?
Ik schreef al dat wij binnenkort een aantal maatregelen presenteren die wij samen met de lokale ondernemers treffen. Maar ik ben ook benieuwd naar uw mening. Misschien heeft ook aardige tips en suggesties. Schroom niet, denk mee en laat het mij weten!

Roelof Koekkoek, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie