Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Jeugd Putten wordt betrokken bij anderhalve meter samenleving

29 mei 2020 om 13:00 Politiek

PUTTEN De gemeente Putten gaat de jeugd benaderen om hun mening te vragen over de anderhalve meter samenleving. Daartoe werd een motie aangenomen, ingediend door Erik van de Hemel (ChristenUnie). Alleen Gemeentebelangen stemde tegen omdat men vindt dat scholen al zwaar belast worden.

Wijnand Kooijmans

In eerste instantie wilde Van Hemel via de motie komen tot een spoedzitting van de jeugdgemeenteraad van Putten. De anderhalve meter samenleving zou dan het enige agendapunt moeten worden. De ideeën moeten worden vertaald in concrete acties welke worden betrokken bij de voorbereiding van de begroting voor de jaren 2021-2024.

PROBLEMEN Wethouder Roelof Koekkoek gaf aan dat het college van burgemeester en wethouders best met de jeugd in gesprek wil. Maar hij voorzag wel problemen als het gaat om een vergadering te plannen van de jeugdgemeenteraad. De basisscholen zijn net weer open en het voortgezet onderwijs moet nog van start. ,,Laat ons het gesprek met de jeugd organiseren, anders belasten we scholen te veel.”

De motie werd door Van Hemel ingediend, mede naar aanleiding van de oproep van minister president Mark Rutte aan kinderen en jongeren mee te denken hoe de anderhalve meter samenleving er moet gaan uitzien.

Overeind blijft dat de ideeën van de jeugd, zodra ze bekend zijn, digitaal worden overhandigd aan Rutte of vicepremier Hugo de Jonge.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie