Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Onderzoek naar mkb toets in Putten

30 mei 2020 om 11:00 Politiek

PUTTEN Door de gemeente Putten gaat onderzocht worden op de MKB-toets meerwaarde heeft voor Puttense ondernemers én de gemeente. Een motie van Jan van den Brink (SGP) kreeg de unanieme steun van de Puttense raadsfracties.

Wijnand Kooijmans

Volgens Van den Brink mogen bij burgerparticipatie de bedrijven niet worden vergeten. Ondernemers zijn voor hem de basis voor een gezonde economie en dat blijkt, zo geeft Van den Brink aan, meer dan ooit tijdens de corona-crisis. Hij wijst op de toenemende regeldruk die naar aanleiding van de corona-crisis alleen maar zal toenemen.

Regels zijn, zo vindt de SGP-er, lang niet altijd afgestemd op de praktijk van de dag. Door het uitvoeren van de MKB-toets kunnen ondernemers in een vroeg stadium actief betrokken worden bij nieuwe beleidsregels.

Wethouder Bert Koops omarmt het gevraagde onderzoek. Er is goed contact met het bedrijfsleven maar soms verschilt men ook wel eens van mening. Hij verwacht dat het onderzoek voor het eind van het jaar moet kunnen worden afgerond.

Herman Luitjes (Wij Putten) had aanvankelijk wat bedenkingen, onder meer omdat hij niet weet of er voldoende draagvlak is voor zo’n onderzoek. Omdat de wethouder wel brood ziet in het onderzoek ging zijn fractie uiteindelijk toch achter de motie staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie