Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Onderzoek naar displays in gemeente Putten

1 juni 2020 om 10:34 Politiek

PUTTEN In het najaar vindt een evaluatie plaats rond het aantal displays dat in de gemeente Putten is geplaatst. Dat geeft wethouder Roelof Koekkoek aan naar aanleiding van vragen van Jan van den Brink (SGP).

Aanleiding voor de vragen zijn de zes displays die zijn geplaatst aan de Henslare waarop reclameboodschappen zijn te zien. De SGP-fractie vindt dat een beetje teveel van het goede. Volgens Van den Brink komt dit de verkeersveiligheid niet ten goede en betekent het een aantasting van de kwaliteit van de openbare ruimte. Voor hem is het de vraag of er wellicht financiële overwegingen een rol spelen.

TARIEF Van den Brink verwijst naar een besluit uit 2012 waarop is besloten op diverse toegangswegen displays te vergunnen die door een extern bedrijf geëxploiteerd mogen worden. Maar onder de voorwaarde dat tweederde deel wordt verhuurd tegen sterk gereduceerd tarief aan verenigingen, charitatieve instellingen en non-profit organisaties. De indruk bij de SGP’er is dat daar sterk van wordt afgeweken.

Wethouder Koekkoek wijst erop dat de afspraken destijds zijn gemaakt om de plaatsing van sandwichborden tegen te gaan. In de praktijk zagen deze borden er niet uit, zeker niet nadat het had geregend. De displays zijn zo geplaatst dat ze de verkeersveiligheid niet in gevaar brengen. In ruil voor de sandwichborden is naast de display de mogelijkheid gekomen zich te promoten via de krant en eventueel op de lichtkrant.

AFSPRAKEN Doel van de evaluatie is, volgens Koekkoek om te bezien of de afspraken nog voldoen aan wat vandaag de dag wordt gevraagd. Aan de hand van de uitkomsten kan de raad het beleid wijzigen.

Door Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie