Afbeelding
Bospad Putten

Nieuwe wildwaterbaan Bosbad Putten slaagt voor eerste test

12 juni 2020 om 12:48 Overig

PUTTEN De nieuwe wildwaterbaan van Bospad Putten is deze week getest. Voor het eerst stroomde er met het nodige geraas 180 kubieke meter water per uur door de gaten en bassins. De eerste test verliep goed. 

Alle machines en apparaten werkten feilloos, op een aantal kleine oneffenheden na. Volgens Bosbad Putten zijn deze ,,snel verholpen.'' Momenteel zijn grondverzet- en hoveniersbedrijven bezig met het aanleggen van beplanting onder en naast de baan. De wildwaterbaan kan, onder voorbehoud van coronamaatregelen, voor de zomervakantie in gebruik genomen worden. ,,We mikken op vrijdag 17 juli, dat is de dag waarop scholen in onze regio vakantie krijgen'', vertelt manager Dick Eijlander van het subtropische bad. 

De nieuwe wildwaterbaan van Subtropisch Bosbad Putten is in totaal 110 meter lang. De baan bestaat uit onder meer stroomversnellingen en relaxbassins. De bouw valt samen met de start van een duurzaamheidsprogramma. Zo is voor de verwarming van het water in de wildwaterbaan een warmtepomp geïnstalleerd. ,,We kunnen het water in alle seizoenen gasloos op temperatuur houden”, vertelt Dick Eijlander. ,,Het water is steeds rond de 28 graden, zeer comfortabel dus.”

Door de corona-uitbraak liep het bouwproces enige vertraging op, anders was het bad eind mei gereed geweest. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie