medewerkers betrokken bij het keurmerk
medewerkers betrokken bij het keurmerk Graphic Sound

Geen einde aan zorg....

15 juni 2020 om 22:21 Zorg Deel je nieuws

In 2018 organiseerde Hospice Nijkerk een symposium met de naam Geen einde aan zorg … Met die naam werd duidelijk gemaakt dat de geboden hulp tot het einde toe geleverd wordt en aan de familie nog daarna zelfs, dat er altijd terminale hulp nodig is en dat die hulp aan ontwikkelingen onderhevig is, er dus geen einde aan kwaliteitsverbetering is. 

Afgelopen maand kreeg het hospice het Prezo Hz-keurmerk uitgereikt. Prezo staat voor prestatie in de zorg, Hz staat voor Hospicezorg. Dit keurmerk wordt voor hospices aanbevolen om de kwaliteit van de instelling te garanderen.

Prezo kijkt op vele manieren naar de zorg en ondersteuning die in het hospice geleverd wordt. Niet alleen zorg-technische aspecten worden beoordeeld, maar ook wordt het functioneren van het bestuur en de vrijwilligers nagegaan. De financiën, de organisatie en de huisvesting zijn onderdelen van het onderzoek. Tevoren zijn de documenten digitaal beschikbaar gesteld aan de auditoren, zodat ze zich daarin konden verdiepen. Dan komt de dag dat drie auditoren langs komen en overal gaan kijken en medewerkers interviewen. Ook gasten en nabestaanden worden gehoord.

Op de onderzoeksdag is direct een uitslag gegeven. In de onderwijsruimte zitten de betrokkenen gespannen te wachten op het resultaat. ‘Zeer goed’ horen we, negens en tienen en nog een stel extra complimenten. Het feit dat het door ons opgestelde evaluatieformulier nu in heel het land gebruikt wordt en de uitstekende cijfers die we krijgen van gasten en familieleden. Ook de beeldende begeleiding wordt opgemerkt. De erg goede beoordeling door de vrijwilligers voor de begeleiding van hen en de mogelijkheid tot groeien in je werk en in jezelf. De huiselijke sfeer en het daarbij behorende gebouw. De mogelijkheid van Hospice Nijkerk Thuis. Ook de mede met ons initiatief opgerichte PaTz-(Palliatieve ThuisZorg)groep krijgt aandacht. De 7x24 uur verpleegkundige zorg en de nauwe samenwerking met de zorggroep.

De enkele verbeterpuntjes zijn inmiddels al in orde gemaakt.

Een prachtige beoordeling, waaraan alle medewerkers en vrijwilligers vol overgave haar of zijn steen(tje) hebben bijgedragen. Grote dank daarvoor. En nu maar weer zien dit hoge niveau vol te houden.

Geen einde aan zorg … en aan de verbetering van die zorg. Zorg door ons geleverd en, lezer, belangstellende en donateur, met uw niet aflatende steun. Ook daarvoor, het kan niet vaak genoeg gezegd, onze grote dank.

Jan van de Kuinder,

bestuurslid met aandachtgebied zorg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie