Afbeelding
Postillion

'Postillion Putten ontslaat 14 medewerkers'

17 juni 2020 om 07:00 Corona Coronavirus

PUTTEN Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer, dat gevestigd is aan de Strandboulevard 3 in Putten, gaat in totaal veertien werknemers ontslaan. Dat bevestigt algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar aan De Puttenaer. 

Rik Bronkhorst 

Gisteren maakte de hotelketen bekend dat in totaal één derde van het personeel het veld moet ruimen. Dit omdat de keten ,,sterk afhankelijk is van de zakelijke markt”. ,,We kunnen zeker tot dinsdag 1 september geen congressen organiseren en ook daarna zal het niet helemaal worden vrijgegeven." Dat kost de hotelketen, die twee hotels met congrescentrum, vier gewone hotels en een 'los' congrescentrum uitbaat, zoveel geld dat er wat moet gebeuren, zegt Ginjaar. ,,We bereiden ons voor op het ergste, maar hopen op beter. Alleen, op hoop kunnen we niet draaien."

BEZETTINGSGRADEN De meeste medewerkers van Hotel Amersfoort Veluwemeer komen uit de omgeving van Putten. ,,Maar ook uit Ermelo, Zeewolde en Amersfoort.” Toch is het zo dat Amersfoort Veluwemeer niet het slechts draaiende hotel van de keten is. ,,Helaas is het zo dat we in Amersfoort Veluwemeer ook nog geen normale bezettingsgraden zien. Echter is het hier niet zo erg als op sommige andere locaties.”

Mogelijk kunnen de ontslagen medewerkers later weer terugkomen bij het hotel. Er is namelijk sprake van een zogeheten terugkeergarantie. ,,Op het moment dat het weer kan, willen we veel personeel weer terug aannemen”, zegt de directeur daarover. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie