Slecht begin achtervolgt Tritonheren

11 maart 2018 om 08:57 Sport/sport Deel je nieuws

De waterpoloërs van Triton hebben zich een slechte dienst bewezen door tegen laagvlieger Natare te verliezen. Al na drie minuten in de eerste periode keken de manschappen van coach Alidaan van Losenoord tegen een 3-0 achterstand aan waarna de ploeg de rest van de wedstrijd vooral tegen zichzelf aan het vechten was. Uiteindelijk werd het 8-6 in het voordeel van Natare.

Triton startte onvoorstelbaar slap aan de wedstrijd. De pressing op eigen helft kwam niet uit de verf en aanvallend was veelvuldig sprake van miscommunicatie. Natare opende furieus en strafte de slappe houding genadeloos af met maar liefst drie doelpunten. Pas halverwege de eerste periode kon Eelco Bakker de stand naar 3-1 brengen.

In de 2e periode bracht Erik Westerbroek met goed schot de stand naar 3-2. De eerstvolgende doelkans van Natare werd beheerst binnengetikt en bracht het gat weer naar twee doelpunten. Eelco Bakker scoorde uit de tweede lijn 4-3. De fase daarna was exemplarisch gedurende de wedstrijd. Snel na de aansluitingstreffer liet de Tritonverdediging zich in de lure leggen door niet in te grijpen en en moest keeper David Kras wel aan de noodrem trekken en veroorzaakte daarmee een 5 meter. Het buitenkansje werd eenvoudig benut (5-3) en zorgde voor een mentale dreun aan Triton zijde. Natare liep zelfs weg naar een 8-3 voorsprong halverwege de 3e periode.

Na de tactische time-out en donderspeech van van Losenoord was het aan Triton om nog een keer de rug te rechtten maar lukte het helaas maar ten delen. Met een straffe pressing, onder aanvoering van het verdedigende blok van Antoine Sanders en Robert Bakker, bracht weer wat meer kleur op de wangen van Triton. Eelco Bakker kon uit een snelle tikcombinatie met Westerbroek de 8-4 aantekenen maar duurde het te lang om een volgend doelpunt te maken en de thuisploeg nog echt in de problemen te brengen. Daarnaast ontbrak ook net dat beetje geluk om bijvoorbeeld een mooi uitgespeelde doelkans, gecreeerd door Jens Slofstra, af te ronden.

Pas halverwege de 4e periode kon Eelco Bakker uit een snelle contra de 8-5 maken maar was de tijd in het nadeel van de Puttenaren. Het mooiste doelpunt werd echter wel bewaard voor het laatst en kwam op naam van Stefan Boers. Vanaf eigen helft verzond Egbert van Essen een prachtige pass welke precies op maat bij de tweede paal door Boers kon worden binnengetikt 8-6. Helaas waren deze momenten gedurende de hele wedstrijd veel te weinig aanwezig geweest om echt aanspraak te kunnen maken op de overwinning.

Met dit verlies bewijst Triton zich een uitermate slechte dienst voor de stand op de ranglijst waar men nu een 8e positie bezet. Coach van Losenoord was kort in zijn analyse; 'je start dra-ma-tisch en uiteindelijk leid die snelle 3-0 de nederlaag in. De rest van de wedstrijd zie je dat de ploeg vooral tegen zichzelf speelt. Jammer. Uithuilen en volgende week weer nieuwe kansen'. Volgende week wacht in het Bosbad het lastige treffen met nummer 3 van de ranglijst De Spreng.