Volg een workshop Delfts blauw schilderen deze zomer en leer de fijne kneepjes van deze schilderkunst.
Volg een workshop Delfts blauw schilderen deze zomer en leer de fijne kneepjes van deze schilderkunst. Heinen Delfts Blauw

Workshops Delfts blauw schilderen bij Heinen Delfts Blauw

17 juni 2020 om 11:06 Recreatie Deel je nieuws

PUTTEN - Neem een uniek kijkje achter de schermen bij een van de grootste producenten van Delfts blauw aardewerk. Deze zomer opent de Heinen Delfts Blauw fabriek in Putten haar deuren voor bezoekers die zelf de Delfts blauwe schilderkunst willen uitproberen en meteen alles te weten willen komen over het maakproces van Nederlands’ bekendste aardewerkproduct.

Stap binnen bij het moderne trapgevelpand aan de Industrieweg en volg een workshop Delfts blauw schilderen in combinatie met een rondleiding langs het hele productieproces.

Kijk mee over de schouders van de meesterschilders, leer hoe de vormen gegoten worden en ontdek wat er komt kijken bij het bakken en glazuren van de eindproducten. Ga vervolgens zelf aan de slag met alle opgedane kennis tijdens de workshop Delfts blauw schilderen. De workshop is geschikt voor jong en oud, want ook voor kinderen zijn er leuke DIY producten om te versieren.

Heinen Delfts Blauw is een familiebedrijf uit Putten dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationale producent van Delfts blauw aardewerk. Zo heeft het bedrijf winkels en fabrieken in Amsterdam en Delft, maar ook op Curaçao en in China. De rondleiding en de workshop is twee dagen per week te volgen in de maanden juli, augustus en september. De kosten voor de rondleiding en de workshop, inclusief thee, koffie, limonade en een verpakte lekkernij, bedragen €39,- per volwassene en €29,- per kind.

In verband met het coronavirus zijn het aantal plekken beperkt, dus het is noodzakelijk om vooraf te reserveren via info@heinendelftsblauw.nl of bel met 0341 - 36 22 04. Ook is het bedrijf nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen tijdens de rondleidingen en de workshops. Ook zij kunnen contact opnemen voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie