3526667_136629_geluidsscherm.jpg
3526667_136629_geluidsscherm.jpg Archief BDUmedia

Geluidsscherm bij woningbouw op Matchpoint-terrein

19 juni 2020 om 13:24 Politiek

PUTTEN Het bedrijf Van Gelder uit Elburg gaat het geluidsscherm plaatsen op de locatie Matchpoint. De kosten hiervan bedragen 108.000 euro.

Wijnand Kooijmans

Uit geluidsberekeningen bleek een scherm van vijf meter hoog noodzakelijk. Ondanks dat dit gezien het dorpse karakter van Putten niet erg wenselijk werd gevonden. Dat was ook reden de omgevingsdienst Noord-Veluwe te vragen de geluidsbelasting opnieuw te berekenen. Hieruit bleek dat kan worden volstaan met een scherm van vier meter hoog.

GLAS Het ontwerp gaat uit van een geluidscherm met hoge geluid-isolerende eigenschappen. Om nog enige transparantie te hebben zijn een aantal boven panelen uitgevoerd met gehard glas. Mocht de rijsnelheid op de Nijkerkerstraat ooit lager worden dan is het mogelijk de bovenste laag van het scherm te verwijderen.

Op dit moment worden de huurwoningen gebouwd in opdracht van de Woningstichting Putten. Het bouw- en woonrijp maken is opgedragen aan Van Gelder. De werkzaamheden aan het geluidscherm kunnen parallel lopen met het woonrijp maken. Het college van burgemeester en wethouders vindt het niet noodzakelijk extra voorlichting te houden voor de bouw van het scherm.

VERGUNNING De plaatsing van het geluidscherm past binnen het geldende bestemmingsplan. De aanvraag voor een vergunning is inmiddels gestart. De verwachting is dat het scherm na de zomer kan worden geplaatst. Dat sluit aan bij het opleveren van de eerste woning en de ingebruikname van de woningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie