Rood Wit won bijna alle duels...
Rood Wit won bijna alle duels... tvbloeme

Rood Wit speelt sterke wedstrijd tegen koploper Unicum

11 maart 2018 om 12:07 Sport/sport Deel je nieuws

Rood Wit heeft tegen koploper Unicum een geweldige wedstrijd gespeeld en met een verdiende 3-1 overwinning revanche genomen voor de eerdere uitwedstrijd die met 7-0 werd verloren.

Na de bittere nederlaag in de uitwedstrijd wilde Rood Wit het een en ander rechtzetten in de returnwedstrijd. Rood Wit begon overtuigend aan de wedstrijd en liet de gevaarlijke spitsen van Unicum geen moment de ruimte om gevaarlijk te worden. Toch was de eerste mogelijkheid voor de gasten, maar doelman René van Hemel stond op zijn post en redde bekwaam op de inzet van Cees Toet. In de 11e minuut wist Barry Grevengoed te profiteren van een slechte terugspeelbal, ontfutselde de bal van doelman Mike Schoonheim en schoot de bal binnen, 1-0. Rood Wit speelde achterin strak op de man en gaf weinig ruimte op de kleine maar behendige buitenspelers. Unicum probeerde met voorzetten vanaf de zijkanten de sterke spits Cees Toet in stelling te brengen maar Rood Wit had in de uitwedstrijd ondervonden hoe gevaarlijk dat kon worden, dus werd hem geen mogelijkheid gegeven om in stelling te komen.

Na de pauze die met 1-0 aanbrak moest Unicum meer druk gaan zetten om toch nog te proberen iets af te dwingen maar dat gaf Rood Wit voorin ook meer ruimte. In de 57e minuut kreeg Marcel van Nieuwenhuizen de bal in de diepte aangespeeld en hij week uit naar de rechter zijkant waar een uitstekende voorzet gaf aan de inkomende Barry Grevengoed die de bal prima inkopte en andermaal doelman Mike Schoonheim kansloos liet, 2-0.

Over en weer kwamen er in de resterende tijd wat kansjes maar de Rood Wit verdedigers zaten bovenop hun man en anders was er altijd nog de doelman die op tijd wist in te grijpen. In de 80e minuut ging het toch fout voor Rood Wit toen Marvin Tjon al dan niet in buitenspel positie de 2-1 aansluitingstreffer wist te scoren. Rood Wit raakte niet in paniek en in de 85e minuut ging Barry Grevengoed op rechts langs de back Neville Brown de zestienmeter binnen maar deze schoffelde hem van achteren genadeloos hard onderuit. Met een ernstige enkelblessure werd de ongelukkige RoodWitter met de brancard van het veld gedragen. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Jeffrey Kleijer waardoor de eindstand 3-1 werd.

Een prachtige overwinning voor de Rood Witten maar de zware blessure van spits Barry Grevengoed was een enorme domper op de feestvreugde. Vanaf hier wensen wij Barry een spoedig herstel toe.

Zaterdag speelt Rood Wit om 14.30 uur uit tegen Otterlo.

Rood Wit scoort 2-0