Afbeelding
Inclusief Gresbo

Puttense Veluwezegel bestaat een jaar

22 juni 2020 om 08:42 Maatschappelijk

PUTTEN De Puttense VeluweZegels van de Inclusief groep uit Nunspeet viert deze maand haar 1-jarige jubileum.

In april 2019 heeft Inclusief Gresbo Post met trots de VeluweZegel geïntroduceerd in de gemeente Nijkerk. Inmiddels is de zegel ook te koop in de gemeente Nunspeet, Putten en Ermelo, Harderwijk, Elburg en Oldebroek. De VeluweZegel is voor bedrijven én particulieren een aantrekkelijk alternatief voor de reguliere postzegel. De VeluweZegel biedt diverse voordelen: Inclusief Gresbo Post creëert namelijk werk voor medewerkers waarvan een groot deel een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Met het kopen van de VeluweZegel, kunnen lokale ondernemers een bijdrage leveren aan een maatschappelijk doel.

Inclusief Gresbo is een onderdeel van de sociale onderneming Inclusief Groep met de gemeenten Zeewolde, Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek als aandeelhouders. Als werkgever heeft Inclusief Groep zo’n 1.200 mensen in dienst. Zo’n 90 procent heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Het postbedrijf is uitgegroeid tot een bedrijf met 180 bezorgers, waar ruim vijfhonderd bedrijven en organisaties in de regio gebruik van maken. Vorig jaar bezorgden ze 4 miljoen poststukken.

,,Bedrijven zien de VeluweZegel als een mooi mogelijkheid om haar lokale en sociale betrokkenheid te tonen. Voor de consument was het niet eens het belangrijkste dat de VeluweZegel goedkoper was dan de algemene postzegel van PostNL; Het sociale element telt: de ondersteuning van kwetsbare mensen." De zegelvellen worden gedrukt bij een collega-sociale werkplaats.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie