Afbeelding
Tim van Donkersgoed

Verbouw gemeentehuis maximaal ton duurder

22 juni 2020 om 10:45 Politiek

PUTTEN De kosten voor de renovatie van het gemeentehuis in Putten zijn met niet meer dan honderdduizend euro overschreden. Dat zegt wethouder Roelof Koekkoek.

De definitieve afronding van de kosten laat nog op zich wachten omdat de gemeente niet op alle punten tevreden is met het werk dat door de aannemer is uitgevoerd. Die is hiervoor ook aansprakelijk gesteld door het college van b en w. De onderhandelingen verlopen echter moeizaam, er is nu een termijn tot uiterlijk 1 juli aan gesteld.

SCHUIVEN Dat werd duidelijk tijdens de behandeling van de jaarrekening 2019 in de raadscommissie economie, bestuur en openbare ruimte. Daarin werd ook besloten het geld voor een deel van de werkzaamheden die stonden gepland voor afgelopen jaar, door te schuiven naar dit jaar. Het gaat dan onder meer om vijftigduizend euro voor het opstellen van een nieuw gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP).

Wethouder Koekkoek verwacht dat dit plan nu eind van dit jaar kan worden gepresenteerd. Er is door de corona-crisis wel vertraging opgetreden. Zo moest het tellen van het verkeer worden uitgesteld gezien het advies aan mensen thuis te werken.

Dat maakte dat bij het houden van tellingen een verkeerd beeld van het gebruik van wegen zou ontstaan.

AFVAL De gemeente komt binnenkort met een afvalplan. Tot nu toe is er weinig gedaan aan het streven de hoeveelheid afval terug te brengen tot 45 kilogram per jaar per persoon. Op dit moment bedraagt de ingezamelde hoeveelheid grijs afval nog 61 kilogram. De inzet op het terugbrengen van de afvalstroom is beperkt gebleven tot het verstrekken van informatie over het verminderen van de afvalberg.

De gemeente brengt, zo zegt wethouder Koekkoek bij recreatiebedrijven de streekproducten onder de aandacht. Bovendien zijn deze te koop bij de VVV. De aandacht beperkt zich overigens niet tot Putten, de bevordering van het kopen van streekproducten wordt ook regionaal opgepakt.

KRITIEK Kritiek is er van meerdere partijen over de forse overschrijding van het krediet met 151.000 euro voor de werkzaamheden aan de Calcariaweg. Het feit dat de ondergrond op enkele punten minder sterk was dan aangenomen heeft hierbij vooral een rol gespeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie