Een grafheuvel op de Ermelosche Heide
Een grafheuvel op de Ermelosche Heide Stichting Schapedrift

Dinsdag 7 juli 2020:Presentatie en wandeling ‘heide, heuvels en heidenen’ bij schaapskooi Ermelo

22 juni 2020 om 14:44 Activiteiten Deel je nieuws

Dinsdag 7 juli geeft regioarcheoloog Maarten Wispelwey een presentatie over de historie van de omgeving van de Ermelosche Heide in het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo. Aanvang 19.30 uur. Onder de titel ‘Heide, heuvels en heidenen’  vertelt de archeoloog over de vele grafheuvels die op en rond de Ermelosche Heide te vinden zijn én over het ontstaan van de heidevelden. Een boeiende reis terug in de tijd. Aansluitend wandelt Wispelwey met liefhebbers over de Ermelosche Heide, naar de grafheuvels en het Romeinse marskamp. De terugkomst bij de schaapskooi is om 22 uur gepland. Deelname € 5,00, vrienden van Schapedrift € 4,00; inclusief koffie/thee voorafgaand aan de lezing. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden en betalen vooraf via www.schapedrift.nl. Er kunnen maximaal 20 personen inschrijven. In het bezoekerscentrum en tijdens de wandeling moet 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden worden.

Frisse kijk 

Regioarcheoloog Maarten Wispelwey is al 20 jaar werkzaam op de Veluwe, maar heeft nog steeds een frisse kijk op de geschiedenis van de Veluwe. Uitgangspunt van zijn lezing is de Ermelosche Heide met zijn grafheuvels en het Romeinse marskamp. Hoewel het misschien ‘oude zaken’ betreft, weet Wispelwey het publiek toch weer te verrassen met nieuwe feiten. Met zijn enthousiasme neemt hij toehoorders mee in het verhaal van de heide en zijn (pré-) historische bezoekers en bewoners, waarna men met hem het veld ingaat om alles wat hij verteld heeft met eigen ogen te kunnen zien.

Bereikbaar

De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide, Postweg 50 in Ermelo,  bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie