Het fietspad moet nog even wachten in verband met de aankopen van grond.
Het fietspad moet nog even wachten in verband met de aankopen van grond. Wijnand Kooijmans

Werkzaamheden herinrichting wegen Steenenkamer goedkoper

29 juni 2020 om 10:50 Politiek

PUTTEN Schragen Infra uit Hasselt is gestart met de werkzaamheden aan de Waterweg-Noord en Kiefveldersteeg en de aanleg van verkeersmaatregelen op de Vanenburgerallee. Het werk maakt onderdeel uit van de herinrichting van het gebied Steenenkamer.

Wijnand Kooijmans

Van de vier inschrijvers kwam Schragen als goedkoopste uit de bus. Het bedrag blijft zelfs binnen de begroting van 1,3 miljoen euro. De werkzaamheden aan de Kiefveldersteeg moeten uiterlijk 31 juli gereed zijn. De Waterweg wordt aangepakt in de periode van 24 augustus tot uiterlijk 30 oktober. De verkeersmaatregelen op de Vanenburgerallee moeten voor het eind van dit jaar zijn afgerond.

BEREIKBAAR Tijdens de werkzaamheden blijven museumboerderij de Mariahoeve en kasteel De Vanenburg in ieder geval vanuit één richting bereikbaar. Voor doorgaand verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. De aanleg van het geplande fietspad naar de Mariahoeven volgt later. Dit omdat de gemeente er niet in is geslaagd alle benodigde gronden aan te kopen. Het gaat om het gedeelte tussen de Vanenburgerallee en de Mariahoeve. Indien geen overeenstemming wordt bereikt moet alsnog een onteigeningsprocedure in gang worden gezet.

De Kiefveldersteeg en Waterweg worden voorzien van bloemrijke bermen. Vanwege de ligging van kabels en leidingen kunnen er geen nieuwe bomen langs de Kiefveldersteeg worden geplaatst. Het bloemrijke mengsel draagt bij aan de biodiversiteit en heeft als voordeel dat er maar één keer per jaar behoeft te worden gemaaid. Ook wordt verwacht dat hogere begroeiing een gunstig effect heeft op de snelheid van het verkeer.

KOEIEN Op de Waterweg-Noord worden onder meer kanalisatiestrepen aangebracht ten behoeve van het oversteken van koeien. Ook komt er een drempel ter hoogte van watergang De Kronkel en een plateau in de bestrating ter hoogte van de T-splitsing met de Engersteeg. Op de Kiefveldersteeg wordt de huidige drempel gehandhaafd. Daarnaast wordt een plateau aangebracht ter hoogte van de inrit naar de parkeerplaats van de Mariahoeve en wordt een schijnplateau gemaakt. Op enkele punten wordt de weg versmald en wordt een heg aangebracht.

Ten noorden van de inrit van kasteel De Vanenburg worden twee drempels aangelegd. Ter hoogte van de inrit wordt tevens een kunstwerk geplaatst in overleg met bewoners en eigenaar van het kasteel. Het wegdek hier wordt uitgevoerd in straatbaksteen waardoor er een ‘plein’ ontstaat. Ter hoogte van de watergang De Volenbeek wordt een drempel aangelegd.

VERSLETEN De wegen worden aangepakt omdat ze zijn versleten en niet meer voldoen aan de huidige verkeerstechnische normen. Met de uitvoering van de plannen worden de wegen geschikt gemaakt voor het verkeer dat hiervan dagelijks gebruikmaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie