Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Bram van den Heuvel

Rood Wit betaalt Stichting Buitensport niet meer

30 juni 2020 om 10:43 Politiek

PUTTEN De Stichting Buitensport Putten heeft de gemeente laten weten niet de gehele erfpachtovereenkomst op te zeggen maar alleen een deel. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders aan het bestuur van de stichting.

Wijnand Kooijmans

Door het bestuur van de stichting is aangegeven het groot onderhoud financieel niet meer uit te kunnen voeren en de lasten niet door wil belasten aan de huurder. De voetbalvereniging Rood Wit voldoet niet meer aan de financiële verplichtingen richting de stichting. Dat maakt dat het bestuur een deel van de erfpachtovereenkomst wil opzeggen.

OPZEGGEN Het college geeft aan dat het eenzijdig opzeggen van een artikel in de overeenkomst juridisch niet mogelijk is. Dat kan alleen wanneer met wederzijds goedvinden een wijziging wordt doorgevoerd in een overeenkomst of een nieuwe overeenkomst met andere afspraken mogelijk is. Door het college wordt een gesprek zinvol gevonden tussen wethouder Bert Koops en de besturen van zowel de stichting als van de voetbalvereniging.

In de brief wordt ook ingegaan op het verband dat door de stichting wordt gelegd tussen het betalen van groot onderhoud in relatie tot de maatschappelijke subsidies. Dit verband wordt door het college niet gezien. In het gemeentelijk beleid is opgenomen dat de gemeente investeringen subsidieert die zijn opgenomen in het door de gemeenteraad vastgestelde sportaccommodatiebeleid.

LASTEN Stichtingen moeten, zo is het college van mening, hun andere lasten door andere huurinkomsten dekken. De gemeente wil wel samenwerking en maatschappelijke activiteiten door sportverenigingen bevorderen. Hiervoor wordt naast de ledensubsidie een maatschappelijke subsidie beschikbaar gesteld. Het is, zo geeft het college aan, aan de verenigingen zelf te bepalen waar de dekking zit van hun uitgaven, zoals de huurlasten. Hiervoor hebben ze, naast de gemeentelijke subsidie, ook andere bronnen van inkomsten beschikbaar.

De problemen rond het groot onderhoud spelen naast Rood Wit ook bij SDC(P). De beide onderhoudsstichtingen zijn van mening dat de gemeente eerder gemaakte afspraken niet nakomt. Het college vindt dat de stichtingen vroegtijdig op de hoogte zijn gebracht van de wijziging in beleid en wil hierop dan ook niet terugkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie