Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Wie de jeugd heeft…

3 juni 2020 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

In navolging van onze minister-president sprak ook de gemeenteraad van Putten vorige week de wens uit om jongeren uit te dagen om met ideeën te komen voor de anderhalve meter samenleving. Een goed idee en mooi dat de hele raad zich erachter schaarde. Het college van burgemeester en wethouders komt later deze maand met een nadere en concrete uitnodiging, maar ik vraag de jonge mensen uit Putten om hier nu alvast over na te denken.

AANLOKKELIJK Het voert natuurlijk veel te ver om te zeggen dat onze jongeren onder de intelligente lockdown hebben geleden. De grote ellende voltrok zich in de ziekenhuizen en in de verzorgingshuizen. Maar leuk is anders. Ruim twee maanden niet naar school klinkt aanlokkelijk, maar verveelt snel. Er mocht niet worden gesport en het parool luidde maandenlang 'blijf thuis!'. Dus geen vrienden ontmoeten, niet gewoon kunnen doen waar je zin in hebt. Een leven op de handrem, dat was het en dat is het wellicht nog steeds wel een beetje. Want er mag ook nog heel veel niet.

PROTOCOLLEN In heel veel sectoren zijn de afgelopen maanden protocollen bedacht. Denk aan de horeca, de zwembaden en de sport. Doel van die protocollen is enerzijds om letterlijk en figuurlijk weer ruimte te bieden en anderzijds om een onverhoopte tweede uitbraak van het virus tegen te gaan. Die protocollen gelden voor iedereen. Ze zijn veelal bedacht door de volwassenen en ze hebben vaak een economische achtergrond. Logisch, want er moet echt weer omzet worden gedraaid.

TOEKOMST Het lijkt mij daarom een aardige gedachte om op de schaal van de gemeente Putten te komen tot een jongerenprotocol. Een lokaal protocol voor de Puttense jongeren, door de Puttense jongeren. Ik ben oprecht benieuwd hoe zij tegen de toekomst aankijken. Jonge mensen zijn inventief, kijken toch vaak anders tegen zaken aan. Bovenal is het hun toekomst. Zoals geschreven komen wij als college van burgemeester en wethouders binnenkort met een nadere uitnodiging. Maar bij deze wil ik de Puttense jeugd nu al uitnodigen om mij te bestoken met ideeën en tips. Gewoon laten weten wat je van dat hele coronagedoe vindt, dat mag natuurlijk ook.

Bert Koops, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie