Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Inventief

10 juni 2020 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Het blijven bijzondere tijden. Veel kinderen krijgen na lange tijd weer les op school. De horeca en ook veel winkels zijn in aangepaste vorm weer open. In het openbaar vervoer dragen wij nu mondkapjes. Dat vraagt veel van ons aanpassingsvermogen. Ook voor ons als gemeente. Zomaar even het gemeentehuis binnenlopen is er nog niet bij. Veel ambtenaren werken nog vanuit huis.

BOUWEN Gelukkig draait er veel wél door. Als gemeente hebben we ons voorgenomen om de komende jaren een slag te slaan op het gebied van de woningbouw. Dat gaat de goede kant op. Wij bouwen gestaag door op Rimpeler. Ook zijn wij zo goed als klaar met de plannen voor de Bilderdijkstraat. Maar daarbij lopen wij wel tegen een ‘coronaprobleem’ aan. Normaal gesproken leggen wij bouwplannen ter inzage en nodigen wij belanghebbenden en belangstellenden uit voor een inspraakbijeenkomst.

NETJES Weliswaar mag er inmiddels meer, maar om nu als gemeente een bijeenkomst te organiseren waar tientallen mensen tegelijk op afkomen lijkt mij niet verstandig. Daarmee geef je niet het goede voorbeeld. Toch willen wij door, want de vraag naar woningen is groot. Tegelijkertijd willen wij het proces ook netjes doorlopen. Daar hebben vooral de omwonenden recht op. Dit alles vraagt om inventiviteit.

OPLOSSING De plannen voor de Bilderdijklocatie zijn binnenkort online te zien op de gemeentelijke website. Wij maken u daar op onze gemeentepagina in deze krant op attent. De omwonenden schrijven wij afzonderlijk aan. Om iedereen een goede indruk te geven van de plannen, plaatsen wij op onze website de tekeningen en zogeheten ‘artist impressions’. Reageren kan digitaal, maar ook door middel van een ‘gewone brief’.

AFSPRAAK Helemaal ideaal is dat niet. Plannen winnen aan kracht als je er ook echt met elkaar over kunt praten. Ook dat maken wij mogelijk. Iedereen die vragen of opmerkingen heeft over de plannen voor de Bilderdijkstraat, kan binnenkort in groepjes van twee à drie personen bij ons terecht op het gemeentehuis. Op afspraak. Van deze gesprekken wordt een verslag gemaakt, zodat iedereen kan zien wat de omgeving van de plannen vindt. Dit alles wordt vervolgd. Houd daarom onze gemeentepagina en sociale media in de gaten. Samen maken wij er het beste van!

Ewoud ’t Jong,
wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie