Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Uitdaging

17 juni 2020 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Onze inwoners voelen zich betrokken bij Putten en houden goed in de gaten wat er zoal speelt. Als het gaat om concrete bouwplannen en verkeersmaatregelen, zaken dus die spelen in uw directe woon- en leefomgeving, weet u ons goed te vinden. Die betrokkenheid komt de kwaliteit van de plannen vaak ten goede.

OMGEVINGSWET Als wethouder ben ik op dit moment druk in de weer met de Omgevingswet. Althans, met de voorbereiding ervan. Bedoeling is dat die wet op 1 januari 2022 van kracht wordt. Het gaat hier om een enorm uitgebreide wet die tientallen andere wetten bundelt. Daarbij moet u denken aan de Wet op de Ruimtelijke Ordening, de Wet bodembescherming, de Waterwet, de Woningwet, de Monumentenwet en nog meer. Ook gezondheid krijgt een plekje binnen de omgevingswet.

EENVOUDIGER Belangrijk doel van de Omgevingswet is om procedures eenvoudiger en minder tijdrovend te maken. Heel veel procedures zijn nu amper te volgen, omdat veel wetten door elkaar lopen en elkaar soms zelfs tegenspreken. En dat terwijl informatie van de overheid (digitaal) gemakkelijk en snel te vinden moet zijn.

OORDEEL Als wethouder ben ik op dit moment bezig om de gevolgen van de invoering van de Omgevingswet voor onze gemeente in kaart te brengen. Binnenkort hoop ik daar een goed beeld van te hebben. Ik zou het trouwens mooi vinden als u er zich dan ook mee gaat bemoeien. Want als gemeentelijke overheid kunnen wij wel vinden dat wij zaken eenvoudiger maken, maar de vraag is of u dat ook zo ervaart. Uw oordeel is zeker zo belangrijk. Dit omdat de nieuwe wet straks grote invloed heeft op uw directe woon- en leefomgeving.

UITDAGING Samen oppakken hoe uw omgeving eruit moet zien, dat is in dit geval best een uitdaging. Dat begrijp ik. Meepraten over een bouwproject om de hoek of een verkeersmaatregel in de straat spreekt vaak vanzelf. Maar meepraten over een wet die pas in 2022 ingaat, lijkt minder dringend. Toch vraag ik u om uw betrokkenheid. Binnenkort hoort u meer van mij over de manier waarop wij de Omgevingswet in Putten gaan invoeren. Een wet die ons allemaal raakt.

Kortom, wordt vervolgd.

Ewoud ’t Jong, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie