Afbeelding
Gemeente Putten

Vernieuwen van skatebaan Van Geenstraat is begonnen

3 juli 2020 om 14:50 Politiek

PUTTEN In Putten is begonnen met het vernieuwen van de skatebaan aan de Van Geenstraat. De oude baan is weggehaald om te worden vervangen door een nieuwe baan. Eind juli moet deze gereed zijn.

Wijnand Kooijmans

Het burgerinitiatief voor het vernieuwen van de baan is genomen door Lars van Spriel en Gavin Meijer. Zijn waren van mening dat de baan volledig was verouderd en niet meer voldeed aan de wensen van skaters. Die moeten daarom uitwijken naar plaatsen in de omgeving zoals Harderwijk en Zeewolde.

Bij de uitwerking van de plannen is Jeugdpunt Putten betrokken en de professionele skatebaan ontwerper (Skate-On). De kosten blijven binnen de 174.500 euro die door de raad voor uitvoering van de plannen is uitgetrokken.

De jongeren hebben het bedrijf Skate-On zelf benaderd. Gezamenlijk is tot in detail gekeken naar de wensen en mogelijkheden. Met de jongeren wordt nu gekeken hoe straks om te gaan met de vernieuwde skatebaan en hoe zij hieraan zelf in de nabije maar ook verre toekomst een bijdrage kunnen leveren. Het gaat dan onder meer om het onderhoud.

Het nieuwe ontwerp geeft het park meer eenheid is de mening van het college van burgemeester en wethouders. Het ontwerp is aantrekkelijk voor jongeren van alle leeftijden met een focus op de leeftijdsgroep van 12+. Ook het bestaande calisthenicspark wordt beter bij het geheel betrokken. Vanwege de bomen en de veiligheidsaspecten van de skatebaan kan de tussenruimte echter niet geheel worden verhard. Na realisatie van de skatebaan wordt ook een watertappunt gerealiseerd ten behoeve van zowel de skaters als de sporters.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie