Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

'1,5 meter afstand wordt in Putten netjes in acht genomen'

7 juli 2020 om 08:00 Corona Coronavirus

PUTTEN Bij het controleren van het naleven van de maatregelen rond het coronavirus richt de gemeente Putten zich vooral op de openbare ruimte, de horeca en terrassen. Zodra er signalen binnenkomen dat regels worden overtreden, kiest het college eventueel voor andere prioriteiten.

Wijnand Kooijmans

Dat zegt wethouder Roelof Koekkoek naar aanleiding van vragen van Herman Luitjes (Wij Putten) in de gezamenlijke vergadering van de raadscommissies economie, bestuur en openbare ruimte en ruimte. Volgens Luitjes is vooral de discussie van belang over risico’s die mensen binnen lopen en de risico’s buiten. ,,Heeft dit nog effect op het beleid van het college van burgemeester en wethouders?”, zo vraagt hij zich af. Voor hem is het de vraag of het college niet te veel de aandacht richt op buiten, terwijl de grootste risico’s, volgens onderzoek, binnen worden gelopen. Het gaat dan om bijvoorbeeld sportclubs, sportscholen en religieuze instellingen.

Volgens Koekkoek wijst onderzoek uit dat de regels in algemeenheid goed worden nageleefd in Putten. Zo wordt in sportscholen voldoende afstand gehouden en hebben ook kerken een beleid dat de anderhalve meter afstand garandeert. Door bijvoorbeeld meerdere diensten te houden. ,,Onze indruk is dat de verplichte afstand netjes in acht wordt genomen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie