Afbeelding
Bosbad Putten

Lening voor Bosbad Putten: betaling van salarissen in gevaar

7 juli 2020 om 08:45 Corona

PUTTEN De gemeenteraad heeft het laatste woord over het al dan niet verstrekken van een lening van 800.000 euro aan het Bosbad Putten. Dat zegt wethouder Roelof Koekkoek naar aanleiding van vragen. Het Bosbad is zwaar getroffen door de uitbraak van het coronavirus, waardoor de mogelijkheid tot het uitbetalen van het salaris aan het personeel, zo zegt Koekkoek, in gevaar komt. Een raadsbesluit kan, door het zomerreces van de raad, pas in september worden genomen.

Wijnand Kooijmans

Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten onder meer de bijdrage voor het schoolzwemmen al over te maken en dan gaat het volgens Koekkoek best om een flink bedrag. Ook heeft het college gebruik gemaakt van de eigen bevoegdheid om een lening van 250.000 euro te verstrekken.

VERENIGINGEN IN NOOD Voor Wim van de Koot (CDA) was het antwoord reden te vragen hoe het college omgaat met verenigingen die eventueel in nood komen. Volgens wethouder Ewoud ’t Jong zijn er op moment nog geen signalen van clubs die in acute nood zitten. Wel is het college met een inventarisatie bezig om te onderzoeken of er problemen dreigen te ontstaan. Maar ook dan heeft de raad het laatste woord als het gaat om het al niet dan beschikbaar stellen van gelden aan eventueel in nood verkerende verenigingen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie