Afbeelding
Photo by Liene Ratniece from Pexels

Wonen in de randstad

7 juli 2020 om 10:26 Partnercontent

Ga je in september beginnen aan je nieuwe opleiding of studie? Dan wil je waarschijnlijk ook niet ver wonen van je school of universiteit. Dit betekent dat je opzoek moet gaan naar een woning in een grotere stad dan je gewend bent. Er komen een hoop dingen kijken bij het verhuizen van een dorp naar een randstad. Wil je heel graag wonen in de randstad en genieten van alle voordelen maar wil je wel rustig wonen? Dit is mogelijk!

Huizen zoektocht

Wanneer je op internet zoek naar kamer huren Amsterdam kom je veel tegen. Waarschijnlijk zul je ook merken dat de prijzen enorm hoog zijn en daar het aanbod ook een stuk minder is. Een kamer vinden in de randstad is niet makkelijk. De vraag is enorm en het aanbod valt tegen. Probeer daarom via bekenden rond te vragen of er binnenkort iets vrijkomt. Daarnaast kun je je ook aanmelden op verschillende Facebook groepen waar je makkelijker een kamer vindt. Wanneer je zoekt naar een kamer wil je dat dit dicht bij je school is zodat je niet veel kwijt bent aan ov kosten. Wil je in een rustige buurt wonen? Kies dan voor een nieuwbouwwijk. Die zijn niet in het centrum gelegen waardoor het een stuk rustiger is. Deze worden gebouwd aan de rand van randsteden. Ook is er vaak voldoende ov die je kunt gebruiken zodat je niet lang hoeft te reizen wanneer je naar het centrum moet.

Omgeving leren kennen

De omgeving in een randstad is heel anders dan een omgeving in een dorp. Het is een stuk drukker, je hebt te maken met veel verschillende mensen, het aanbod winkels en restaurants is oneindig, maar dit maakt alles ook een stuk leuker. Ken je nog maar weinig mensen in je nieuwe buurt? Bel een aan bij buren! Grote kans dat de buurt waarin je woont vol zit met studenten en young professionals. Ook kun je via je school veel nieuwe mensen leren kennen die je de stad kunnen laten zien. Het is belangrijk dat je je niet eenzaam gaat voelen wat in een grote stad al snel kan gebeuren. Je kunt in het begin veel meegaan met borrels en feestjes om zoveel mogelijk te netwerken.

Werken

Wanneer je verhuisd naar de randstad is het onhandig om heel de tijd heen en weer te moeten reizen voor je baan. Dit kost veel tijd en geld. Voordat je verhuisd bent is het daarom handig een (bij)baan te vinden. Gelukkig kun je tegenwoordig de meeste eerste gesprekken telefonisch doen zodat je niet iedere keer op en neer moet. Daarnaast kun je ook verschillende sollicitatiegesprekken inplannen op één dag. Het vinden van een (bij)baan voordat je verhuisd bent is handig zodat je direct kunt beginnen in je nieuwe stad en zo ook nieuwe mensen kunt leren kennen. Heb je een baan gevonden, maar nog geen woning? Zoek in de buurt van je werk een woning of andersom. Probeer in een randstad altijd te zoeken naar locaties die niet ver van elkaar gelegen zijn zodat je niet met hoge ov kosten komt te zitten of in de files vast zit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie