Jan Kleijer
Jan Kleijer Jurgen

Puttennaar Jan Kleijer wint eerste Onk sportcup1000 op TT-cicuit Assen

13 juli 2020 om 14:51 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 11 Juli Ging na langwachten het Kampioenschap Onk op Assen toch van start.

Team Kleijer reisde af met 2 rijders Jan Kleijer die uit komt in de Onk sportcup1000 en Kevin uit komend in de Onk  procup600.

Het zou een spannende dag worden want wat doet het weer .

gelukkig was het droog toen de 1e kwalificatie van start ging .

Kevin Kleijer was als eerste aan de beurt m een goede tijd neer te zetten hij begon met een 2.03 en kreeg al gauw een goed ritme en ging steeds beter na een paar rondjes klokte hij een 1:57.694 wat een pb was maar dat was het nog niet want hij zou zijn pb nog aanscherpen en perste er een 1:54.219 uit Dat was momenteel een 11 de tijd .

maar in de laatste ronden sloeg het nootlot toe in de bocht iets te ver naar buiten en schoof er onderuit motor beschadigt niet te repareren dus einde wedstrijd jammer maar gelukkig zelf niks aan over gehouden.

om 10.52 was de 1e kwalificatie voor Jan Kleijer gelukkig nog steeds droog .

naar de eerste door komst met een 1:57.212  had hij een 2 de tijd achter  nr 80 Wilbert v an Lith  die op dat moment de sneste tijd had maar niet voor lang want met de volgende doorkomst met een 1:52.713 had Jan de snelste tijd neergezet  en dat zou zo blijven want toen sloeg het weer om en kregen we een stortbui zodat de baan ergnat was geworden en er niemand de 2 de kwalificatie de baan op ging .

1ste pole was een feit om 16.54 ging de wedstrijd van start 

het was nr 80 Wilbert van Lith die als eerste de eerste bocht in was en Jan daar achter.

met zijn tweeen liepen ze al gauw weg bij de rest van het veld en het was bij de eerste door komst  Wilbert die aan de leiding ging met kort daar achter Jan  bij de 2 de door komst zag Jan de kans om later in de remmen te gaan en zo de koppositie over te nemen van Wilbert .

Nu had Jan vrij baan en kon zo goed in zijn ritme komen wat uite in steeds snellere ronde tijden en liep steeds meer uit na 9 ronden was de voorsprong 17 sec op nr 2 Wilbert van Lith en werd Jan als eerste afgevlagt .

wij zijn super trots op Jan dat na veel trainen en wat aanpassingen aan de motor dit tot resultaat heeft geleid.

volgende week staan er 2 wedstrijden op het programma op TT-cicuit Assen wie weet .

1 ste plaats Jan Kleijer 2 de Wilbert van Lith  3 de Koby C ole
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie