Afbeelding
Foto: Henk Hutten

Zwijnenoverlast brengt verkeersveiligheid in gedrang

17 juli 2020 om 12:00 Natuur en milieu

PUTTEN Zwijnen veroorzaken overlast op verschillende delen van de Veluwe. Kapot wroeten van de bodem, vernielen van gewassen op akkers van boeren en een flinke toename in het aantal verkeersongevallen. Oorzaak is wederom een overschot van het aantal zwijnen op de Veluwe.

CDA Gelderland laat in een persbericht weten dat er in het afgelopen jaar veel te weinig zwijnen zijn afgeschoten. Het doel was om de populatie terug te brengen naar 1100 zwijnen, maar het zijn er nu ongeveer 2500. Door snelle voorplanting kan dit aantal weer explosief gaan groeien. Statenlid Daisy Vliegenthart: ,,Dit is vooral voor de verkeersveiligheid geen goede ontwikkeling. Aanrijdingen met zwijnen zijn voor mens en dier traumatiserend en ook nog een levensgevaarlijk."

Over de te hoge wildstand zegt Statenlid van CDA Gelderland Arjan Tolkamp: ,, Dit signaal van een te hoge wildstand is niet nieuw. Ik wil dan ook van Gedeputeerde Staten weten waarom de streefstanden steeds niet gehaald worden doe de Faunabeheereenheid en Wildbeheereenheden." Het CDA stelde in 2016 en 2017 ook al vragen over deze kwestie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie