Combinatie van Zoeren grote winnaar met een dubbelslag

19 juli 2020 om 11:15 Overig Deel je nieuws

Voor de Comb. van Zoeren kan dit weekend niet meer stuk. Vader en zoon zorgden er voor dat en de jonge duivenvlucht vanuit Roosendaal als ook de dagfond vlucht vanuit Bourges gewonnen werden. In de lokale vereniging hadden zij bij elke vlucht 6 bij de eerste 10 zitten. Daarmee lieten zij de andere grote namen uit Putten achter zich.

Het Jeugdlid Kiki van Zoeren behaalde een mooie 10e plaats bij de jonge duiven.

Ook regionaal deden zij het voortreffelijk. in de regio A2 3e, afd7 Noord 6e, afd.7 16e en in de gehele sector van 16.348 duiven mag de 25ste plaats bijgeschreven worden voor de 651!! Met dat gezegd hebbende, Ik wil eitjes!!!!!

Deze duivin heeft al zeer mooie prestaties neergezet en zal dit nog zeker gaan doen.

Bij de jonge duiven ging het lokaal ook zeer goed, maar regionaal moeten de duivenmelkers het spit delven voor de melkers uit het Noordwesten van de afdeling. De eerste duif uit Putten kwam in de regio pas op de 125ste plaats.

Top 10 Putten Bourges:

Comb. van Zoeren 1-4-7 A. Dokter 2 G. Doppenberg 3 Comb. Verbree 5-9-10 M. Kieft 6-8

Nico Doppenberg was 15e in Putten

Tevens waren er 2 marathonvluchten voor de specialisten.

De vlucht vanuit Pau werd uitgesteld en is pas zaterdagmorgen om 07.15 gelost. Deze vlucht loopt nog.

Ook was er een vlucht vanuit St. Vincent, welke vrijdag om 13.00 gelost werd. Voor Putten deed G. Doppenberg goede zaken met de eerste plaats en 5e regio A2, maar W. v/d Hoek volgde zeer kort met 3 duiven. Op dit moment is nog niet bekend of de aangetekende duif van Wout al binnen is.

R. v/d Hoek pakte in de regio nog de 19e plaats. Dit waren ook de enige 3 specialisten vanuit Putten op deze marathon vluchten.

Aankomende week is het opnieuw druk. Er is een vlucht vanuit Bordeaux-Agen voor jaarlingen en 1 voor de oude duiven. We hebben een sectorvlucht Marathon vanuit Perigueux, een Midfond vlucht vanuit Melun en de eerste jonge duivenvlucht vanuit Duffel (welke meeteld voor de nat. kampioenschappen).

Al met al weer een druk programma!!

Ik ga het missen, want ik ben pas 8/8 weer in de lande.

Was vandaag prachtig te zien hoe eerst de duiven uit het oosten een rondje draaiden en daarna op de klep vielen. Nog mooier was de 651 te zien vallen vanuit het Westen recht op de klep. Dat noemen wij met recht een KLEPPER.

S6 allemaal met de voorbereidingen!!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie