Afbeelding
Archieffoto ter illustratie.

Meerdere Puttense riolen vervuild met vetlaag

23 juli 2020 om 18:59 Natuur en milieu

PUTTEN Na de ontdekking van een vetlaag in het riool aan de Halvinkhuizerweg, is er nu nog een vervuild riool gevonden in dezelfde omgeving. Het riool aan de Engweg tussen de Halvinkhuizerweg en de Roosendaalseweg moet worden schoongemaakt. Deze werkzaamheden worden voornamelijk 's avonds en 's nachts uitgevoerd. Dit zou tot lichte overlast kunnen leiden voor omwonenden.

Onderzoek naar de herkomst van de vervuiling heeft een potentiële bron opgeleverd. De gemeente gaat in gesprek met het betreffende bedrijf over de uitkomsten en conclusies van het eerste onderzoek. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Omgevingsdienst Noord-Veluwe (ODNV) en Waterschap Vallei en Veluwe. Om welk bedrijf het gaat, is niet bekend gemaakt.

SCHOONMAKEN Het schoonmaken van de riolen heeft tot nu toe meer tijd gekost dan aanvankelijk werd verwacht en verliep niet altijd even eenvoudig. Vorige week moest de brandweer ter plaatse komen, omdat er door de werkzaamheden vetresten op het wegdek van de Halvinkhuizerweg terecht waren gekomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie