Afbeelding
De Kunstkelder

Kunstkelder in Putten gaat weer open

21 augustus 2020 om 12:15 Kunst

PUTTEN De Kunstkelder in Putten gaat weer open. Vanaf vrijdag 28 augustus 14.00 uur is er een tentoonstelling te bezichtigen van drie kunstenaars: Philip Wiesman, Tonny Hofland en Kobi Wapenaar. Er zal geen officiële opening plaatsvinden in verband met de richtlijnen inzake het coronavirus.

,,Het is al weer zo’n 15 jaar geleden dat Philip Wiesman hier zijn etsen heeft geëxposeerd”, meldt de Kunstkelder in een persbericht. ,,Aan zijn techniek en oog voor detail is hij nog steeds duidelijk herkenbaar. Enige jaren geleden is hij uit het midden van het land naar de gemeente Bergen aan de Noordzee getrokken, waar de duinen zich op loopafstand van zijn huis bevinden. Regelmatig trekt hij er met zijn schetsboekje op uit om buiten wat tekeningetjes te maken die hij later gaat uitwerken om ze aan de etsplaat toe te vertrouwen. Aan meerdere van zijn etsen is op deze tentoonstelling te zien dat het duinlandschap zijn intrede heeft gedaan.” Meer informatie is te vinden op www.philipwiesman.com.

De tweede kunstenaar is Tonny Hofland. ,,Ik werk graag met allerlei materialen en technieken: stof, wol, verf, klei of ei-tempera. Door met waardeloos materiaal combinaties te maken, ontstaat er weer iets nieuws. Ik ben begonnen met de opleiding voor coupeuse. Wilde later gaan werken met/voor Fong Leng. Maar helaas is daar nooit wat van gekomen. Ben altijd creatief bezig geweest en had een winkel (Crea-Hobby). Sinds drie jaar leg ik mij toe op het schilderen met schapenwol, vaak ingelijst in natuurlijk materiaal. Werd geïnspireerd door Hundertwasser om zijn vele kleuren en abstracte kleurstellingen. Ook het schilderen van iconen heeft mij altijd geïnspireerd door hun historie en deze manier van schilderen.” 

De tentoonstelling toont verder werken van Kobi Wapenaar. ,,Een aantal thema’s duiken regelmatig op in haar schilderijen: oude of verdwenen culturen en gebouwen, mythologie, reisimpressies, dans. Wat haar in deze thema’s boeit is hoe mensen van alle tijden en plaatsen hun leven vorm en betekenis geven. Een indruk daarvan probeert ze in verf te vatten: er ontstaat een eigen beeld door het combineren van diverse technieken en materialen, en een mix van realistische en abstracte elementen”, aldus de Kunstkelder. ,,Zij geeft al 25 jaar schilderlessen en workshops aan particulieren en bedrijven, en werkt ook regelmatig en met veel plezier in opdracht. De laatste jaren maakt zij ook beelden in steen, hout, brons en andere materialen.” Meer informatie op www.kobiwapenaar.nl.

Locatie Kunstkelder: ingang achterzijde gemeentehuis, schuin tegenover Brinkstraat 69. Toegang mindervaliden: via de hoofdingang en de lift van het gemeentehuis, behalve op vrijdagmiddag en zaterdag. Openingstijden zijn dinsdag, donderdag en vrijdag 14.00-16.30 uur; woensdag en zaterdag 10.00-12.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie